IOS: Microsoft fortsetter satsningen på mobilplattformene der kundene deres faktisk er. (Foto: Microsoft)

Outlook for IOS oppdatert

Microsoft spanderer polish og fin-fin detaljfokus på epost, kalender og persongalleri.

Publisert Sist oppdatert

Microsofts Office-pakke for IOS er blant de beste appene på plattformen. Nå oppdateres Outlook, som har over 30 millioner brukere på mobile enheter på henholdsvis IOS- og Android-plattformen.

For ordens skyld nevner vi at også Outlook for Android oppdateres i samme slengen.

Oppkjøpsraid

For en stund siden gikk Microsoft på oppkjøpsraid og sikret seg blant annet Accompli og Sunrise, to IOS-apper som nå sakte, men sikkert foldes inn i Microsofts Outlook-app.

Microsoft har bestemt seg for å være der kundene er, og utvikler appene på flere plattformer, altså blant annet på IOS.

Outlook-appen er primært Accompli, som ble re-brandet, og som litt om litt får Sunrise-kalenderfunksjoner bakt inn.

Sunrise-teamet er nå integrert i Outlook-gruppen internt.

Visuelle hint

Men også en rekke visuelle små hint er lagt til, som faktisk bidrar til både bedre lesbarhet og brukervennlighet. I listen over eposter i en mappe, som innboksen, er det nå veldig tydelig om det er kalenderinvitasjoner som en del av en epost.

I tillegg er det lett å se om det er vedlegg, og også flaggene er endret noe. Blar du i lange epost-lister, kan du nå enkelt trykke på Mail-ikonet for å komme til topps i listen igjen.

Ikke bare ser man vedlegg bedre i epost-lister, også metoden for å legge til både bilder og filer i komposisjonsmodus er forenklet. 

Soloppgang

Også kalendervisningen har fått noen grafiske hjelpemidler, som for eksempel utgråing av tilbakelagte dager samt en indikator som peker deg tilbake til dagens dag. 

Og åpner man en kalenderoppføring som har invitasjoner, ser man nå tydelig hvem på listen som har akseptert og hvem som har avslått invitasjon med fargekoding.

Sunrise holdes i markedet som egen app inntil alle funksjoner er bakt inn i Outlook.

Via Microsoft