GRUNNLOVSSTRID: Apple-ledelsen, med toppsjefen Tim Cook i midten, mener at FBI-kravet er i strid med den amerikanske grunnloven. (Foto: Apple. Montasje: Macworld.no)

Apple gir ikke etter

Apple har nå avgitt sitt offisielle svar på rettskjennelsen om å bistå FBI i saken om den låste telefonen til San Bernardino-skytteren.

Publisert Sist oppdatert

Apple ber om at rettsvesenet avviser kjennelsen under henvisning til at innholdet i denne vil tvinge Apple til å produsere programvare som vil være i strid med grunnlovens første og femte tillegg.

Nylig kom det støtteerklæringer til fra andre teknologiselskaper som Microsoft, Google og Facebook.

Første tillegg til den amerikanske grunnloven skal sikre ytringsfriheten, og programkode faller i USA innenfor denne retten.

Femte tillegg er retten til å nekte å uttale seg i rettsvesenet under henvisning til at dette kan være inkriminerende.

Forsterker juss-teamet

Apple har også forsterket det juriske intern-teamet med den skarpskodde kjendis-advokaten Ted Olson. Du kan se et kort intervju med mannen nedenfor, foretatt av CNN.

Også Tim Cook hadde en tv-seanse for å diskutere de juridiske implikasjonene i myndighetenes forespørsel, og kaller det programvarens svar på kreft. Du kan se ABC-intervjuet med Tim Cook nedenfor - det varer en halvtime, men er vel verd tiden.