64-BIT: Office 2016 for Mac endelig på høyde med 64 biter (Foto: Microsoft)

Microsoft Office for Mac endelig 64-bit

Beta-testere har hatt gleden en stund, men nå kan alle få bruke 64-biters versjon av Office 2016.

Publisert Sist oppdatert

På tide, vil kanskje mange si. Men nå er vi altså endelig her: Microsoft Office 2016 for Mac finnes som 64-bits versjon for sluttbruker.

Det er lenge siden Apples Mac-operativsystem ble 64-bit, nærmere bestemt med OS X 10.8 Mountain Lion. Det skjedde for fire år siden. Fordelene er blant annet vesentlig økt stabilitet og hastighet gjennom muligheten ved å kunne adressere “ubegrenset” med minne (RAM). 

64 bit

De fleste store programpakkene, som for eksempel Adobe CreativeSuite, har blitt skrevet om fra bunnen av slik at kjernen kan kjøres optimalt i 64-biters versjon. 

For Microsoft har dette tatt noe lengre tid, men i en liten stund allerede har beta-brukere kunnet kjøre 64-bits versjon av Office 2016 for Mac.

Nå er denne funksjonaliteten gjort tilgjengelig for alle gjennom en oppdatering til versjon 15.25. Det kreves at man kjører OS X Yosemite 10.10 eller senere.

Office 2016 for Mac-sviten inkluderer programmene Outlook, OneNote, Word, Excel og PowerPoint.

32 bit

Det skal nevnes at det fremdeles er mulig å kjøre en 32-bits versjon i legacy-mode for dem som har spesifikke programtillegg som ikke er oppdatert til 64 bit. Sluttbruker med dette behovet må laste ned en egen versjon.

Du kan lese mer om sikkerhetsoppgraderingen samt laste ned de enkelte installasjonspakkene for Office-programmene (både 32 og 64 bit) hos Microsoft her.