V16: Nyhetene på plass i siste stabile versjon. (Foto: Microsoft)

Office 2016 med felles kodebase

For første gang på over 20 år er alle plattform-versjoner av Office bygget på samme kodebase. Godt nytt for Mac-brukere, som også har en rekke nyheter å glede seg over i nye versjon 2016.9.

Publisert Sist oppdatert

Gode nyheter for alle Office-brukere på andre plattformer enn Windows: For første gang på over to tiår bygger Microsoft applikasjonene fra en felles kodebase. 

Det vil bety større grad av funksjonalitet og paritet på tvers av plattformer, slik at også macOS får de seneste nyhetene tidlig. 

Sanntidssamarbeid

Og blant nyhetene som kom med den endelige utgaven v16.9 er sanntids-samarbeid med andre og kontinuerlig lagring, i tillegg til utvidet funksjonalitet for hurtig aksess til grupper og sites.

Samarbeid med andre i felles dokument i skyen og fortløpende lagring for sky-dokumenter er relevant for brukere av SharePoint eller OneDrive – eller i prinsippet også andre lagringstjenester.

Abonnenter på Office 365 har hatt muligheten til å teste disse funksjonene i lengre tid dersom de har deltatt i den åpne beta-testen med hurtig innfasing. Man kan velge mellom en rekke spor for hvor fersk kode man får testet ut, noe som må ses i sammenheng med stabilitet og driftssikkerhet.

Sjekk ut Microsoft-tweeten som bekrefter felles kodebase nedenfor. Via Microsoft