365: Flere fordeler på nettet. (Foro: Microsoft)

Office for Mac får sanntidsfunksjoner

Microsofts produktivitetspakke for macOS vil få samtidig redigering, bedre deling og kontinuerlig lagring snarlig. Insider Fast-brukere kan teste funksjonene allerede nå.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft fortsetter de kontinuerlige Office-forbedringene for Mac, og Insider Fast-testbrukere kan teste ny funksjonalitet allerede i dag.

Det skal godt gjøres å komme i full paritet mellom alle programmer som inngår i Office-pakken for de to plattformene, men det er ikke så langt unna. Microsoft gir oss en forsmak på kommende oppdateringer for Mac-appene.

På nett

Nyhetene kommer først på prøve for deltakere i Office Insider-programmet, der Office 365-kunder kan delta fritt. De raskeste oppdateringene i Insider Fast-ordningen gir en indikasjon på kommende teknologier.

Office-pakken for Mac, begynnende med Word, vil få tilsvarende kontinuerlig sanntidslagring av dokumenter som er opprettet som OneDrive- eller SharePoint-filer. Microsoft kaller dette (forklarende nok) for AutoSave, og dette finnes allerede i dag på Windows - og blir altså tilgjengelig for Office 365-kunder.

I tillegg får Word-brukere anledning til å både dele og åpne for redigering av filer med andre brukere, også dette i sanntid. Løsningene vil være tilgjengelige både for Office 365 og for forretningskunder som benytter OneDrive for Business eller SharePoint.

Office 2016 for Mac

Ved siden av en rekke andre forbedringer og rettelser vil også de andre Office 2016 for Mac-programmene få ny funksjonalitet. Presist når disse blir tilgjengelige for alle er noe uklart, men antakeligvis rimelig snart. 

Via Microsoft