BAR: Støtte for OLED-funksjonslist i nyeste MacBook Pro toppmodell (Foto: Microsoft)
BAR: Støtte for OLED-funksjonslist i nyeste MacBook Pro toppmodell (Foto: Microsoft)

Office får Touch Bar-støtte

Microsoft ruller ut støtte for nyeste MacBook Pro med Touch Bar via Office Insider beta​-programmet.

Publisert Sist oppdatert

Office for Mac får nå støtte for Touch Bar-funksjonslisten i Apples nyeste MacBook Pro toppmodell gjennom beta-programmet Office Insider.

Office Insider betaprogrammet er det enkelt å bli en del av simpelthen ved å gå til oppdateringsdialogen i Office og deretter velge én av to alternativer for hvor fort (og hvor ferdigstilte) oppdateringene ønskes tilgjengelig.

Deltakelse er gratis, men man skal ha i bakhodet at testprogramvare kan ha svakheter og at man dermed må utvise aktsomhet dersom man benytter programmene til produksjonsformål.

Office for Mac

Word, Powerpoint, Excel og Outlook får dermed kontekstsensitiv direktekontroller for tekstformatering, objektsortering og andre funksjoner basert på valgt innhold.

Word

Word har i tillegg en nyttig funksjon vi kjenner fra en rekke andre skriveapper der man kan aktivere Focus Mode for å skjule alle distraksjoner og kun fokusere på de mest basale formateringsvalgene i selve Touch Bar OLED-listen.

PowerPoint

I Powerpoint vises det en miniatyrutgave av foilene der man lett kan re-organisere rekkefølgen. Også rekkefølgen av flere lagvise objekter på en slide kan styres via berøringskontroll.

Excel, Outlook og Skype

I Excel er en rekke formel-funksjoner eksponert gjennom Touch Bar-skjermen, og i Outlook finnes en rekke handlingsalternativer for epost-håndtering. Også støtte for Skype finnes, med video-velger, skjermdeling, stille-knapp og logg av-knapp.

Støtten for Touch Bar i Microsoft Office for Mac kommer snarlig og automatisk gjennom Office Insider-programmet for deltakende brukere.

Sjekk flere bilder av brukergrensesnittet i billedgalleriet øverst. Via 9to5Mac