VMW: Tung metal-grafikk virtualisert (Foto: VMWare) 

VMware Fusion 11 for Mac

Støtte for macOS Mojave, MacBook Pro, iMac Pro og ikke minst Metal gjør denne releasen ekstra spennende.

Publisert Sist oppdatert

VMWare har sluppet virtualiserings-løsningen Fusion for Mac versjon 11.

Blant høydepunktene finner vi kompatibilitet med nye MacOS Mojave, og utvidet støtte for iMac Pro og MacBook Pro. Og, ikke minst, helt ny grafikkmotor.

VMware Fusion for Mac 11

Apple har nettopp sluppet den nyeste versjonen av operativsystemet for Mac, MacOS Mojave. Og VMWare er nå også klare med støtte for dette OS-et på Fusion for Mac 11. Det betyr blant støtte for det nye filformat APFS. 

Støtten inkluderer også forbedringer for maskinvaren til proff-maskinene iMac Pro og MacBook Pro, der sistnevnte også inneholder nyheter for TouchBar-teknologien.

På den andre siden av gjerdet er det også støtte for det nyeste av det nye, Windows 10 Fall 2018 Update. Fusion for Mac 11 har selvfølgelig også støtte for en rekke andre operativsystemer, inkludert macOS selv i tillegg til ulike Linux-konfigurasjoner.

Grafikk med DirectX

En vesentlig grunn til å kjøre virtualiseringsløsninger på en Mac vil være applikasjoner som ikke finnes for plattformen, inkludert spill. Fusion for Mac 11 støtter DirectX 10.1 og OpenGL 3.3 – og der Apple nå dropper støtten for sistnevnte er Fusion for Mac 11 helt på høyden med støtte for Apples grafikk-teknologi Metal.

Utover dette finner vi også forbedringer i REST API-et som tillater utviklere å adressere Fusion for Mac 11 fra egne applikasjoner, og forbedret vSphere-tilkobling.

Fusion for Mac 11 har også en utmerket skjermmodus kalt Unity View Mode, der Windows-bakgrunnen skjules og applikasjonene som kjøres virtuelt oppleves som macOS-apper. Dette inkluderer støtte for macOS-teknologiene Exposé, Spaces og Mission Control.

Tilgjengelighet

VMware Fusion for Mac kommer i to versjoner – Fusion 11 og Fusion 11 Pro. Prisen varierer fra 88,95 euro til 176,95 euro. Det finnes også oppgraderingsmuligheter fra tidligere versjoner.

Du kan lese mer om Fusion for Mac 11 her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via VMWare