1: Godt integrert mot Office-pakken er godt salgsargument (Foto: Microsoft)

Frittstående OneDrive-klient for Mac

Microsofts skylagring er blitt en suksess også på Mac, og med en standalone installasjonspakke får også it-avdelingen det de ønsker seg.

Publisert Sist oppdatert

Med Office for PC på jobben og Office for Mac hjemme er det praktisk med den godt integrerte skylagringstjenesten OneDrive fra Microsoft.

Mange Mac-entusiaster har også en Windows-tilværelse på dagtid. Selv om de kanskje forfekter Keynotes fortreffeligheter, det kanskje PowerPoint som ruler A4-tilværelsen.

Ett drev

Men Microsofts Office-pakke har i senere tid fått en kjærkommen oppgradering som gjør at det føles som en fullverdig Mac-opplevelse å bruke Office for Mac, noe mange har mulighet til gjennom samme lisens man har på arbeidsstedet. Selv Outlook har blitt brukbar på Mac etter at den erstattet Entourage, Microsofts tidligere epostprogram for Mac.

Men litt kvelds- eller helgejobbing i Word eller Excel er først vanntett når man har tilgang til de samme filene som på jobben - å kopiere eller eposte dokumenter frem-og-tilbake er ofte begynnelsen på synk-problemer. Så enten fjernpålogger man med Remote Desktop for Mac, eller så kan man gå for en skylagringstjeneste, for da vil man jobbe mot den samme filen.

Microsofts egen OneDrive finnes for både personlig og profesjonell bruk, så det er viktig å bruke riktig konto under pålogging. Enkelte bedrifter har dette også integrert mot et intranett av typen SharePoint. 

OneDrive har eksistertsom en dedikert Mac-klient en stund, men da gjennom Apples App Store. Ikke alltid drømmeutgangspunktet for it-avdelingen, som kanskje skal konfigurere mange maskiner (eventuelt speile et oppsett). Derfor har Microsoft nå lansert en frittstående klient, som også har den fordel at den vil kunne oppdateres raskere enn App Store-utgaven, siden den ikke må sikkerhetssertifiseres av Apple. Funksjonaliteten skal i utgangspunktet være det samme.

Lokal tilgangskontroll

OneDrive-klienten kan settes til å starte automatisk ved oppstart, får et lite ikon i systembjelken øverst for rask tilgang, og lager ikke minst en speiling av OneDrive-innholdet på en lokal mappe med snarvei i Finder. Du kan selv velge hvilke filer og/eller mapper som skal synkroniseres lokalt.

Du kan laste ned den frittstående klienten for Mac fra Microsoft her. Du finner App Store-utgaven her.

Sjekk ut en promo-video nedenfor. Via Microsoft