Fotyo: Microsoft
Fotyo: Microsoft

Fra hyttekontor til bilkontor?

Microsoft lanserer CarPlay-støtte for Teams så du kan delta i de viktige jobb-samtalene i bilen. 

Publisert Sist oppdatert

Synes du skillet mellom jobb og fritid har forsvunnet, spesielt under pandemien?

Da er det kanskje med blandete følelser du vil motta meldingen om at Microsoft legger til støtte for CarPlay til MS Teams. Meeen...

CarPlay for Teams

Handsfree-samtaler i bil er ikke noe nytt, og det kan fint benyttes i jobbsammenheng om man er skrudd sammen slik at man kan multitaske. Men hva om samhandlingsverktøyet dukket opp i bilen?

CarPlay er Apples integrasjon av iOS, det vil si iPhone og iPad, i bilen. Du må ha støtte for dette gjennom kjøre-computeren, og typisk skjer dette via en kablet forbindelse, eller trådløst i de nyeste modellene.

CarPlay har blant annet støtte for talestyring med Siri, og støtter også tredjeparts-apper som er spesielt tilrettelagt for å fungere på de aktuelle skjermløsningene man finner i en bil.  

Men det er en begrensning, kan de se ut til: Det virker ikke som om man kan lene seg tilbake og se Keynote-presentasjonen med de siste salgstallene, eller en video-samtale. Det høres ikke så dumt ut med tanke på fokus på selve kjøringen.

Men du kan altså bli ringt opp i Teams-appen, ta en audio-samtale i bilen, mute (det vil si skru av mikrofonen), samt muligens også legge til andre. Og det virker som om man både kan starte samtaler samt bli del av gruppe-samtaler. Det er litt tynt med detaljer, foreløpig. 

Via The Verge