Foto: Primephonic
Foto: Primephonic

Er Apple Classical en ny musikk-tjeneste?

For en stund tilbake kjøpte Apple Primephonic, med det uttalte målet er relansere tjenesten under egen paraply.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan lekket kode fra Apple Music - Android-utgaven - tyde på at den vil bli hetende Apple Classical.

Isåfall er det et ikke veldig kontroversielt valg, og det hele tyder også på at den vil leve videre, side om side med Apple Music, som en egen app.

Primephonic spesialiserte seg på klassiske musikk, og de gamle kundene fikk tilbud om Apple Music-abonnement i mellomtiden. Rykter kan tyde på at det blir et Apple-event den 8. mars, om drøye tre uker, hvorpå Apple Classical kan bli lansert sammen med diverse ny maskinvare. Hvorfor ikke folde tjenesten inn i Apple Music?

Antakelig er det ønske om å holde dette som en liten nisje for seg selv, muligens fordi det er mindre kryssende interesser i denne genren, men antakelig fordi meta-dataene presenteres på en helt annen måte enn populær-musikk - det er langt større fokus på fremførende artister i tillegg til komponister, informasjon om hvilke spor som inngår i en sats, og hvilken versjon av en innspilling som er aktuell (klassiske verker spilles jo inn igjen og igjen). I tillegg er man ofte interessert i mer info om året verket først ble publisert, og også slikt som levetiden til komponisten. Mer liner notes, med andre ord.

Like spennende er det selvfølgelig hvilken maskinvare som blir lansert denne datoen - ny iPad virker som en god sannsynlighet, i tillegg til en ny iPhone SE. Og en ny Mac, basert på en M2-prosessor - kanskje til og med ny Mac Pro?