MAC: Sikrere nettleser for Mac med Safari 14 (Foto: Apple)

Safari 14 er her 

Apples nettleser kan nå fås i ny og forbedret utgave for macOS Catalina and Mojave, og den vil også være del av macOS Big Sur snarlig.

Publisert Sist oppdatert

Apple har lansert en ny versjon av nettleseren for macOS, Safari.

Nyeste versjon blir dermed v14, og den blir tilgjengelig for alle de nyeste versjoner av operativsystemet.

Safari 14 for macOS

Oppdateringen er tilgjengelig helt frittstående og uavhengig av en oppgradering av selve operativsystemet. Velg Systemvalg på Apple-menyen , og klikk deretter på Programvareoppdatering for å se etter oppdateringer.

Den mest synlige endringen er den nye startsiden, som både har forslag blandt de mest brukte nettsidene, og også mulighet for å tilrettelegges med en rekke bakgrunner. Der finner du også en statusoppdatering på hvor mange sporingsmekanismer som Safari har blokkert på ymse nettsider.

Sikkerheten er generelt i fokus, og du kan velge egne innstillinger for hver nettside, noe som også inkluderer standard-valg for Safaris Leser-funksjon.

En sikkerhetsfunksjon er den endelige blokkeringen av Adobe Flash, som nå vil være umulig å kjøre på Safari. 

Andre funksjoner som støtte for 4K HDR-video samt innebygget oversetter-funksjon må du vente til macOS Big Sur for å få. 

Det er også funnet plass til flere faner på skjermen samtidig, i tillegg til at de såkalte favicons nå er en standard funksjon.

Via AppleInsider