FORNØYD: Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept er klar for digital lommebok. (Foto: SCJ)
FORNØYD: Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept er klar for digital lommebok. (Foto: SCJ)

BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay

Så langt har Apple Pay-betalinger i Norge skjedd med kort fra utenlandske selskaper. Nå gjøres løsningen klar for å kunne ta i bruk BankAxept.

BankID BankAxept jobber sammen med Apple for å tilrettelegge for BankAxept-betaling i Apple Pay.

— Vi er svært fornøyde med at det norske, nasjonale kortsystemet BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay. Det betyr at vi er på god vei mot rimeligere betaling for handelen enten kundene betaler med plastikk-kortet eller med sin digitale lommebok fra Apple, sier Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept, i en pressemelding.

Alle forbrukere med en bank som har lagt til rette for bruk av BankAxept-kort i Apple Pay, vil få BankAxept som forhåndsvalgt betalingskilde ved kjøp i butikkene. Når BankAxept lanseres i Apple Pay, vil betaling med Apple Pay fungere overalt.

Sikter mot digitale kanaler

BankAxept har lang erfaring med digitalisering av kort, og leverer blant annet teknologi og drift av digitaliserte kort til andre nasjonale kortløsninger, deriblant i Italia og Danmark.

— Den rimelige, enkle kortbetalingen med BankAxept har fortsatt et godt grep om fysisk handel, men det er avgjørende å være tilgjengelig i digitale kanaler når flere og flere foretrekker å betale med mobilen og klokka med digitale lommebøker, sier Rasmussen.

BankAxept har som mål å bli betalingskilde i lokale og internasjonale lommebøker, og på sikt også i nettbetaling.

—Å ta BankAxept digitalt er en helt nødvendig utvikling dersom vi skal fortsette å tilby den rimeligste betalingen i nye tiår, sier Jes Rasmussen i meldingen.