Foto: Apple
Foto: Apple

Apples Self Service Repair operativt

Retten til reparasjon begynner i USA, men kommer til Europa i løpet av året.

Publisert

Apples annonserte program for egen-reparasjoner og ikke minst tilgang til både originaldeler og -verktøy er nå igang.

Om du bør reparere din iPhone selv er ikke så opplagt, men nå kan du som privatperson ihvertfall få tilgang til selskapets egne hjelpemidler. Og dessuten også håndbøker.

Hva kan du fikse selv? I første omgang er det snakk om originaldeler til iPhone 12, iPhone 13 og tredje generasjons iPhone SE. På sikt skal også Apples nye Mac-maskiner med egne brikker bli tilgjengelige.

Er du nysgjerrig på hvordan håndbøkene ser ut så kan du gå inn på Apples engelske nettsider og søke opp repair-manual her. Apple har også en egen nettside for Self Repair Program, så er relevant. Les hele manualen først, er et vanlig råd.

En interessant nyhet er også at Apple til prisen av $49 leier deg et verktøyssett (se under) som tilsvarer det selskapet selv benytter seg av, for eksempel for å bytte defekte skjerm-enheter.

Apple har også publisert et white paper om strategien for egenreparasjon. Tankesettet er at tilgang til originale deler og verktøy i kombinasjon med trente teknikere skal gi kvalitativt gode resultater for reparasjoner.

Via Apple

Foto: Apple
Foto: Apple