Foto: Microsoft

Nye Teams er her

Betydelige ytelsesforbedringer for Mac og Windows med React.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft Teams er nå allment tilgjengelig i ny versjon.

Og det betyr også test-utgaver for VDI (Virtual Desktop Infrastructure) og de helt spesielle anvendelsene innen stater og regjeringer (GCC, GCC-H, DoD i USA).

Som Teams-bruker har du muligens i senere tid lagt merke til en liten bryter i øvre venstre hjørne for "New Teams", og kanskje appen til og med har spurt deg om dette. For noen brukere håndteres dette valget av it-avdelingen.

Den nye arkitekturen har vært tilgjengelig som prøve-utgave en stund, og er nå allment tilgjengelig for Mac og Teams. Dette inkluderer også undervisnings-kunder. Den nye versjonen er i det store og hele på paritet med utgående versjon. Ny funksjonalitet vil kun bli gjort tilgjengelig i den nye utgaven.

Ved siden av at samtaler nå kan sorteres både flytende oppover og nedover så er det stor fokus på ytelse. Microsoft har satset på React-rammeverket i nye Teams for Windows og Mac, og tester viser opptil dobbel hastighet samtidig som minneforbruket halveres. Teams er en Electron-app, og kjører nå nativt og optimalisert på Apple Silicon.

Den nye versjonen har også flere muligheter for personliggjøring, og mulighet for å ha samtaler i dedikerte vinduer. 

Via Microsoft / Microsoft