Foto: USB Consortium
Foto: USB Consortium

Neste iPhone får USB-C - eller?

Se video der Greg Joswiak bekrefter kommende samsvar med EU-regulering.

Publisert

iPhone, når den ikke bruker Qi, lades med en kabel som har en proprietær Lightning-kontakt i den ene enden, hilsen Apple.

Det samme gjelder en rekke andre produkter, til frustrasjon for mange. Men samtidig finnes det diverse andre kontakt-varianter som andre produsenter bruker til sine elektroniske enheter - og i sum har dette ført til mye e-søppel.

Ledninger og ladere som havner i avfallet vil EU til livs når nye krav stilles til en felles kontakt: USB-C. Og nei, det er ikke godt nok med en adapter.

USB-C var, må vites, Apple selv med på å utvikle sammen med Intel. Og i seg selv har den mye godt for seg: Den kan stå for såvel strøm som data, lyd og bilde - samtidig som den er symmetrisk.

Men de som har ventet på at den skal finne veien til en iPhone har sålangt måttet vente forgjeves. Fordi Apple mener at dersom vi nå binder oss til én type kontakt så vil det hindre innovasjon når vi går fremover.

I et intervju med Wall Street Journal (se lenke under) bekrefter nå Apples Greg Joswiak at selskapet vil følge EU-loven. Med andre ord: Kommende iPhone-modeller, sannsynligvis senest med iPhone 15, vil følge EU-loven som påbyr USB-C. Eller det han ihvertfall sier er at selskapet vil følge EU-lovverket. Men kanskje Apple dropper ledningen helt - og at det blir et dødt punkt?

Via WSJ