GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.

Apple Watch for diabetikere

Kontinuerlig glukose-overvåkning gir sjelero også for foreldre langt unna. 

Publisert Sist oppdatert

Livet ble nettopp litt enklere for diabetikere: Dexcom introduserer et glukometer med kontinuerlig overvåkning og støtte for Apple Watch.

Dexcom G4 PLATINUM Continuous Glucose Monitoring System with Share er et  supplement til et tradisjonelt glukometer, og fungerer ved at en sensor festes inn rett under huden. Mottakeren har en Bluetooth-modul som kan kommunisere trådløst med en iPhone. 

Overvåkning på avstand

Share-modulen tillater at dataene fra den kontinuerlige blodsukker-overvåkningen trygt kan sendes også til omsorgspersoner med tilsvarende iPhone-app.

Det kan være for eksempel foreldre, som dermed kan holde et øye med barnas helse mens de er på skolen, eller omvendt i en situasjon der for eksempel eldre kan ha behov for ekstra overvåkning. Systemet er godkjent for barn fra toårs-alderen i Sverige.

Den kontinuerlige overvåkningen gjør det også enklere å overvåke glukose-nivået ved at det vises trender i stigende eller synkende nivåer. Et program på datamaskinen kan vise disse trendene grafisk over tid.

Apple Watch

Og nå som Apple Watch er på markedet (i hvert fall i utlandet), kan modulen også overvåkes rett fra håndleddet. Praktisk. 

Apple Watch spås generelt en sterk posisjon innen helse og fitness, blant annet takket være de innebygde sensorene men også gjennom det sterke app-økosystemet.

Apple lanserte nylig HealthKit-rammeverket for utviklere, og ikke minst ResearchKit, som tillater forskere å utvikle helseapper som utnytter både iPhone og Apple Watch i medisinsk forsknings-øyemed.

Du kan lese mer om G4 Platinum her. Systemet er foreløpig ikke for salg i Norge, men er godkjent i Sverige. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Dexcom