UPOPULÆR: Selskapet er ikke akkurat überpopulært etter at de startet sin taxi-app i Norden. (Skjermdump: Uber.com)

Selskapet bak taxi-appen Uber er politianmeldt i Danmark

Det tok bare ti timer fra taxi-appen Uber ble lansert i Danmark, til danske myndigheter hadde anmeldt selskapet bak den til politiet.

Publisert Sist oppdatert

Kun få timer etter den omstridte appen ble sluppet i Danmark og Norge, har danske myndigheter tatt et valg om å forsøke å stoppe taxi-appen Uber, skriver E24.

- Ut fra det foreliggende materialet mener vi at Uber bryter persontransportloven, det gjelder både deres limousineservice og samkjøringsordningen Uber Pop, sier Mads Gundelund Gerlach i Trafikstyrelsen til Børsen.dk.

Uber skal være tilgjengelig i 47 land, ifølge Uber.com

Selskapet Uber lanserte nylig sin tjeneste Uber Black i Oslo. I denne tjenesten samarbeider de med selskap som allerede er etablert i Oslo. Men, Uber-appen lar også private aktører melde seg som sjåfører slik at de kan by på bestillingene som kundene legger inn via tjenesten. Og Uber har lovet at prisen skal være lav.

Selskapet ønsker flere sjåfører. "Plukk dem opp, kjør i vei, få betalt. Det er så enkelt", skriver de på hjemmesiden. (Skjermdump: Uber.com)

Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) i Samferdselsdepartementet sier til E24 at å kjøre uten løyve er ulovlig.

– Lovverket er klart. Skal du drive med betalt transport, så skal du ha løyve. Det må Uber forholde seg til. Om du tar penger for persontransport, og ikke har løyve, er det ulovlig, sier Hoksrud til E24.