APP FOR BADING: Kristoffer Johnsen Solberg har laget en app for bade-informasjon. (Foto: Kristoffer Johnsen Solberg)

App for bade-entusiaster

Kristoffer Johnsen Solberg har laget app for badesesongen.

Publisert Sist oppdatert

Til daglig er han konsulent i Tataki. Som mange andre liker han å bade, men det var overraskende vanskelig å finne temperaturmålinger i farta. Googles cookiebanner, Yrs litt uoversiktlige mengde værinformasjon, pluss kommunesammenslåing, var noen av utfordringene Kristoffer møtte.

– Jeg hadde en stund sett etter et prosjekt for å kunne lære meg mobilapputvikling, så da var planen klar for å lage appen « Badetemp». Senere innså jeg at en badeapp kunne inneholde mye mer enn temperaturer, så jeg døpte om appen til «Bade» og justerte ambisjonsnivået til å bli en slags «Strava for bading», med loggføring av bad, finne badesteder – og på sikt noe sosial funksjonalitet, forteller han.

– Har du mange slike prosjekter?

– Jeg har det siste året hatt en fleksibel jobbhverdag hvor jeg har jobbet litt som selvstendig konsulent og litt med hobbyprosjekter. Det er flere prosjekter som ikke blir realisert når hovedmålet er læring, så for eksempel har jeg en oppskriftsportal for matinfluensere som ikke har sett dagens lys enda, sier han.

Av ferdige prosjekter han har laget et verktøy for å få oversikt til alternativer for Google Analytics, som skal fases ut, på nettsiden analytics.rip.

–I tillegg er jeg og en kompis gang med en tjeneste for ferske fedre som skal ut i pappaperm på farsel.no, uten at vi vet nøyaktig hvilken vei det vil ta, forteller han. Og mest aktuelt er kanskje badeappen, nå som været blir stadig bedre.

– Har du badet mye på vinteren?

– Jeg bader mye om sommeren og lite om vinteren. Til gjengjeld har jeg badet en del i Nord-Norge om sommeren, som bør kvalifisere til noen vinterpoeng. Men mitt kaldeste bad har nok vært godt under 10 grader, sier han. Og han vet at mange bader om vinteren, og de har hans dypeste respekt.

– Det hadde vært stas om jeg nådde ut til noen av dem og at «Bade» ble en app de bruker gjennom året, avslutter han. Appen Bade er tilgjengelig på Apples App store.