Jakter folk med digitale ferdigheter til nye teknologihuber

Jaguar Land Rover åpner tre nye globale teknologihuber for utvikling av autonome biler og skaper med det 100 nye arbeidsplasser.

Jaguar Land Rover (JLR) åpner teknologihuber i München i Tyskland, Bologna i Italia og Madrid i Spania. Byene skal være nøye utvalgt på grunn av sin tilgjengelighet av digitale tekniske ferdigheter.

De nye hubene kommer i tillegg til JLRs teknologihuber i USA, Ungarn, Irland, Storbritannia, Kina og India. Totalt sysselsetter disse hubene mer enn 1.100 ingeniører og er en del av JLRs globale arbeidsstyrke på totalt 9 000 ingeniører.

Nå er målet å utvikle neste generasjons autonome teknologier. For å klare dette har de opprettet nesten 100 nye arbeidsplasser som vil videreutvikle førerassistansesystemer og kunstig intelligens (AI) for fremtidens autonome biler.

Jakter ny kompetanse

Dette markerer neste fase i Jaguar Land Rovers digitale transformasjon og globale digitale rekrutteringsprosess, skriver JLR i en pressemelding, hvor de også forteller at de ni globale teknologihubene vil levere tjenester og data til Advanced Product Creation Centre i Gaydon i Storbritannia, for å utvikle neste generasjons moderne luksusbiler fra Jaguar Land Rover der det overordnede målet er å skape enda bedre og mer tilkoblede kundeopplevelser.

Da er det også behov for ny kompetanse:

– Vi jakter talenter over hele verden som vil utvikle nye autonome teknologier for våre fremtidige produkter, og levere moderne og luksuriøse kundeopplevelser, sier Thomas Müller, Product Engineering Director hos Jaguar Land Rover, i meldingen. Han fortsetter:

– Programvare og jakten på talenter er viktig for oss slik at vi kan levere bedre og mer tilkoblede kundeopplevelser, og de globale teknologihubene sørger for sømløst hybridarbeid på tvers av landegrensene.

De tre nye teknologihubene markerer fremdriften til Jaguar Land Rovers flerårige samarbeid med AI-produsenten Nvidia. JLR-ingeniører og Nvidia jobber utrettelig med utvikling og levering av neste generasjons autonome kjøresystemer, digitale systemer og kundeopplevelser, heter det i meldingen.

Skulle du være interessert i en jobb hos Jaguar Land Rovers, kan du lese mer HER.