HÅND I HÅND: Kunstig intelligens har blitt en del av hverdagen. Derfor har NITO, Negotia og Finansforbundet, sammen med Digital Norway, gått sammen om å lage en veileder for å sikre bevissthet om mulighetene i den kunstige intelligensen. (Illustrasjon: Istock/ Ipopba)

Har gått sammen om opplæring i AI på arbeidsplassen

NITO, Negotia, Finansforbundet og Digital Norway har utarbeidet en digital veiviser for å avmystifisere kunstig intelligens.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig å sikre bevissthet om mulighetene for datafangst og kunstig intelligente verktøy nå som stadig flere bedrifter og organisasjoner tar i bruk denne typen teknologi i sine styringssystemer, produksjon og tjenester. Det sier Presidenten i NITO, Trond Markussen, i en melding fra organisasjonen.

NITO har derfor, sammen med Negotia og Finansforbundet, utarbeidet et kompetanseløft på området. Det har de gjort i samarbeid med Digital Norway. Programmet består av en digital veiviser og en podkast-serie som skal gi svar på hva kunstig intelligens egentlig er, og hvilke muligheter man har med denne teknologien på arbeidsplassen.

Aktørene i samarbeidet er svært bekymret for manglende kunnskap om hvordan kunstig intelligens brukes til overvåking og kontroll av ansatte i Norge i dag:

Vi håper veiviseren om kunstig intelligens på jobb kan bidra til økt kunnskap og et godt samarbeid ute i virksomhetene, for etisk og god utnyttelse av de teknologiløsningene som stadig flere vil ta i bruk framover

Vigdis Mathisen, Finansforbundet

– Vi håper veiviseren om kunstig intelligens på jobb kan bidra til økt kunnskap og et godt samarbeid ute i virksomhetene, for etisk og god utnyttelse av de teknologiløsningene som stadig flere vil ta i bruk framover, sier Vigdis Mathisen, forbundsleder i Finansforbundet, i meldingen.

Til sammen representerer Finansforbundet, Negotia og NITO over 150.000 medlemmer i finans, teknologi og privat sektor.

Innholdet i veiviseren er gratis og tilgjengelig for alle.