GÅR AV: Torbjørg Vanvik. (Foto: Eir-J.Bue)

Sjefen for Helseplattformen går av, melder Adresseavisen

Torbjørg Vanvik går av som administrerende direktør for den omstridte Helseplattformen.

Publisert Sist oppdatert

Den digitale plattformen har fått krass kritikk siden den ble lansert på St. Olavs hospital. Senest denne uka ble det kjent at over 16.000 eposter ikke hadde kommet fram som de skulle på grunn av en feil i systemet.

Adresseavisen skriver at saken får konsekvenser for styringen i prosjektet, og at Vanvik går av. Det ble ansatte og styret orientert om torsdag.

– Vi er i en krevende situasjon hvor tilliten til Helseplattformen er svekket, og jeg har respekt for at ledelsen og styringen i prosjektet har behov for å ta grep, sa administrerende direktør Stig Slørdahl i Helse Midt-Norge i styremøtet torsdag.

Der varslet han samtidig at Helse Midt-Norge nå ønsker et «systemrevisjon» av Helseplattformen.

Estraordinært møte og brukerfeil

Onsdag kveld ble det avholdt et ekstraordinært styremøte for å orientere om den omfattende feilen som har ført til at 16.438 elektroniske brev fra St. Olavs hospital aldri kom fram. Rundt halvparten av disse er innkallinger til timer.

Feilen ble oppdaget forrige uke da prøvesvar som skulle ha kommet ikke gjorde det, opplyste administrerende direktør ved Helseplattformen, Torbjørg Vanvik, under møtet, skriver NRK.

Ifølge Vanvik skjedde feilen fordi det er lett for brukeren å velge feil brevmal. Hva som er riktig skal ha blitt informert om gjennom opplæring og brukerveiledninger.

– Det må legges inn mer trykk på opplæringen når det kommer til kommunikasjon, sier hun.

Vanvik sier også at noe av årsaken til feilen er at ansatte ved St. Olavs tar med seg arbeidsflyt fra det gamle systemet inn i det nye.

Leverandøren Epic skal komme med en oppdatering som gjør at det ikke vil være mulig å gjøre samme feil igjen. Det skal testes neste uke, ifølge NRK.

Før møtet sa foretakstillitsvalgt Vivi Bakkeheim på vegne av overlegene på St. Olavs at Helseplattformen selv må ta ansvaret for alle problemene som har oppstått etter innføringen av det nye journalsystemet og ikke skylde på brukerfeil.

– Det er noe fullstendig galt med løsningen, når den ikke klarer å fange opp at brev ikke når fram, sa hun da.

(©NTB)