VISJON: Er du klar for fremtidens jobber, skriver Anne Sofie Risåsen i dette innlegget. (Foto: Cognizant)

21 nye stillingstitler i 2029

De raske, teknologiske omveltningene vil gi store muligheter for helt nye, spennende jobber frem mot inngangen til et nytt tiår. Er du klar for å ansette en digital skredder, datadetektiv eller personlig minnekurator?

Publisert

Snart vil kunstig intelligens (KI) være en komponent i alle stillinger, yrker og bransjer verden over. Når maskiner gjør alt, er det mange mennesker som lurer på hva de skal gjøre?

Vil ikke arbeid være noe for mennesker lenger? Hvordan skal vi tjene til livets opphold når maskiner er rimeligere, raskere og smartere enn oss?

Hva med en jobb hvor du lærer folk å ta de nødvendige skrittene for å omfavne sin økonomiske skjebne? Kanskje vil du bli KI-utrustet helsepersonell som utfordrer legestanden?

For mange ser arbeidsfremtiden dyster ut, full av midlertidig arbeid, lave lønninger og et dramatisk klasseskille der teknokratene koser seg på toppen – mens alle andre har lite å se frem til.

Det kan være et tenkelig scenario, men det er ikke et fremtidsbilde vi deler.

Vårt syn på fremtidens arbeidsliv er basert på følgende:

  • Arbeid har alltid endret seg
  • Mye nåværende arbeid er farlig
  • Maskiner trenger mennesker
  • Ikke undervurder menneskelig fantasi eller oppfinnsomhet
  • Teknologi vil oppgradere alle aspekter av samfunnet
  • Teknologi løser - og skaper - problemer

I Cognizant har vi sett på hva slags jobber som vil utgjøre hjørnesteinene i fremtidens arbeidsliv. Vi tror disse stillingene vil skape massiv sysselsetting, og gi arbeid til de mange menneskene på kontorer, butikker og fabrikkgulv som er fordrevet eller satt ut av spill på grunn av teknologi.

Hva med en jobb hvor du lærer folk å ta de nødvendige skrittene for å omfavne sin økonomiske skjebne? Kanskje vil du bli KI-utrustet helsepersonell som utfordrer legestanden? Hva med å ta på deg oppgaven som digital skredder for å sikre at klær som bestilles på nett, passer perfekt når de leveres? Eller utarbeide et interaksjonssystem for menneske-maskin-samarbeid?

Våre 21 nye stillingsbeskrivelser

Data Detective – du «går dit data er» og forfølger det data forteller. Du bør være nysgjerrig, nådeløs, fleksibel og diplomatisk, og aldri ta nei som svar.

Bring Your Own IT Facilitator – «skygge-IT» er en enorm mulighet for IT til å samarbeide med forretningsenheter og enkeltpersoner som mestrer kunsten å jobbe uten IT.

Ethical Sourcing Officer – du vil bruke din digitale innkjøps-, revisjons- og innovasjonskunnskap til å utføre selskapets etiske mandat.

AI Business Development Manager – det er fortsatt én ting AI ikke kan gjøre, og ikke vil kunne gjøre i overskuelig fremtid - selge seg selv.

Master of Edge Computing – du vil overhale den totale infrastrukturen for å sikre at ny teknologi sømløst samhandler med eldre systemer og gir de nødvendige forretningsfordelene.

Customer Walker/Talker – når det er så mange kilder til distraksjon konstant tilgjengelig vil du bruke en av de største kildene til verdi et menneske kan gi; nemlig å lytte til, snakke med og bry deg om våre kunder.

Fitness Commitment Counselor – du vil hjelpe pasienter med å holde seg à jour med beste praksis innen trening og utvikle teknikker for å kalibrere pasientens preferanser som gir økt engasjement.

AI-Assisted Healthcare Technician – som AI-utrustet helsepersonell blir grundig pasientbehandling og diagnose ikke lenger forbeholdt leger med seks års utdanning.

Cyber City Analyst – som cyberbyanalytiker vil du sikre funksjonaliteten og sikkerheten til de digitale systemene og prosessene som får vår moderne by til å fungere.

Genomic Portefolio Director – du er en bedriftsleder med en sterk kommersiell bakgrunn som kan bidra til å forme vår fremtidige vekst og sikre at våre nye produkttilbud passer – og former – våre kunders helserelaterte behov.

Man-Machine Teaming Manager – nøkkeloppgaven er å utvikle et interaksjonssystem der mennesker og maskiner gjensidig kommuniserer sine evner, mål og intensjoner i et menneske-maskin-samarbeid.

Financial Wellness Coach – gjennom oppmuntring, utdanning og coaching vil du sikre at kundene lærer å ta de nødvendige skrittene for å omfavne sin økonomiske skjebne.

Digital Tailor – som digital skredder vil du jobbe med kunder i deres hjem eller arbeidssted for å sikre at klær som bestilles på nett passer perfekt når de leveres.

Chief Trust Officer – du må ha den kombinerte økonomiske og regulatoriske sansen som trengs for å håndtere tradisjonelle valutaer og kryptovalutaer, sammen med PR-ekspertisen for å vedlikeholde et positivt, offentlig image som opprettholder organisasjonens økonomiske og offentlige integritet.

Quantum Machine Learning Analyst – du vil virke i skjæringspunktet mellom kvanteinformasjonsbehandling og maskinlæring for å lage teknologifunksjoner som aldri har eksistert før.

Virtual Store Sherpa – du skal levere økt, øyeblikkelig, virtuell kundeservice og råd til våre kunder.

Personal Data Broker – du vil overvåke og handle med alle former for personopplysninger som en klient oppretter fra hens digitale liv, til plattformdata.

Personal Memory Curator – du legger til rette for «lev godt-løsninger» for dine kunder ved å skape og levere sømløse virtuelle bomiljøer for seniorer.

Augmented Reality Journey Builder – du vil være med å skape de essensielle elementene for at kundene skal kunne bevege seg gjennom en utvidet virkelighetsopplevelse av sted, rom og tid.

Highway Controller – du vil overvåke automatiserte vei- og luftromsstyringssystemer for å sikre at det ikke oppstår feil som kan sette liv eller eiendom i fare.

Genetic Diversity Officer – du vil legge til rette for lønnsomheten og produktiviteten til organisasjonen samtidig som du fremmer et miljø med genetisk inkludering.

Hvordan ser din CV ut når du pensjonerer deg?