FRA PRIVAT TIL OFFENTLIG: Ola Furu, tidligere Capgemini-sjef, med over 30 år på baken i privat sektor, forteller at det ikke var størrelsen på lønningsposen som var vesentlig. Det er spennende oppgaver som er motivasjonen. (Arkivfoto)

Et attraktivt sted for dyktige folk

Tidligere sjef i Capgemini, Ola Furu, måtte ned i lønn da han startet i offentlige Nav. Spennende oppgaver og motivasjon er viktigst, mener han.

Publisert Sist oppdatert

Nav organiserer seg for en fremtid med smidigere utvikling og tettere dialog med brukerne. It-direktør Torbjørn Larsen i Nav ikt, forteller at de ønsker å styrke spisskompetansen og levere bra underveis. Da må de også få inn ledere på områder der de tidligere manglet dette.

For et par uker siden meldte tidligere teknologisjef Nils Ove Gamlem overgang fra privateide Cisco til det offentlige og Nav. Nå har også tidligere toppsjef i Capgemini, Ola Furu, startet i etaten.

Larsen kan fortelle at Nav ikke har gått aktivt ut for å finne folk fra det private. Ei heller kjendiser i bransjen.

- De vi har ansatt har faglig peiling, og det er sterke folk med mennesketekket. Vi er opptatt av å selge oss inn på at vi har spennende ting å by på, og at vi har gode utviklingsmuligheter. Man skal lære og man skal utvikle seg når man jobber i Nav, sier Larsen.

Han tror Nav ikt er et attraktivt sted å jobbe for dyktige folk, og at det er interessant for utviklere å kunne jobbe i en organisasjon som har it-behov man ikke alltid får kjøpt ferdige løsninger til.  

Seniorkompetanse

En av de som kommer til å lære nye ting er altså Ola Furu, tidligere Capgemini-sjef, med over 30 år i privat sektor.

- Det er godt å kjenne på motivasjonen og energien som kommer med nye oppgaver, sier Furu.   

I slutten av januar startet han i ny jobb som avdelingsdirektør for applikasjonsutvikling i Nav. Nå er han ansvarlig for applikasjonsagendaen, og skal blant annet bidra til å realisere brukerorienterte it-løsninger.

Når han nå har tatt steget inn i offentlig sektor, føler han også på et visst samfunnsansvar.

Det er tydelig at de som jobber her er positive til endringene.

- Nav har hatt sine utfordringer. Ved å legge til rette for flere digitale tjenester, og dermed frigjøre tid, vil det føre til en høyere kvalitet på saksbehandlingen. Jeg har blitt veldig godt mottatt. Det er masse hyggelige folk her, og god stemning. Det er tydelig at de som jobber her er positive til endringene og har gode forventninger, sier han.

Selv om Furu har jobbet i Capgemini siden 1987, har han vært gjennom nesten alt som kunne gjøres i it-konsulentselskapet. Furu var med i Capgeminis ledelse fra 1999 til 2014. I seks av disse årene var han administrerende direktør. I nesten hele perioden har han også hatt Nav som en av de største kundene, og han har fulgt etaten fra tiden før samlingen av Aetat, Sosialtjenesten og Trygdeetaten.