Foto: Parallels

Parallels Desktop for Mac 18

Støtte for nye prosessorer og operativsystem, inkludert Windows 11 on ARM

Publisert

Parallels har oppdatert Desktop for Mac til versjon 18, med utvidet støtte for såvel Mac- som Windows-operativsystem og de nye Apple Silicon-chip'ene.

Dermed kan du kjøre for eksempel Linux- eller Windows-apper virtuelt på din Mac - og det samme gjelder for eldre versjoner av macOS.

Det spesielle med de nye Mac'ene som er basert på Apples egne M-serie ARM-brikker er at selskapet har sluttet å utvikle BootCamp-løsning som lot en starte opp en Mac i Windows, de gangene det måtte til. Samtidig er det slik at Microsoft har lagt en begrensning på å kunne virtualisere Windows 11.

Microsoft utvikler nå en versjon av Windows 11 som er beregnet på ARM-brikker, riktignok, men disse kan ikke kjøre eldre apper med Intel-kode uten emulering. Med Parallels Desktop for Mac 18 kan du kjøre Windows 11 on ARM virtuelt, og dermed samtidig også eldre Windows-apper. For øvrig er også virtualisering av Windows 10 mulig.

Det hele er med andre ord egentlig et spørsmål om koden kan kjøres nativt, det vil si uten oversetting - og dette gjelder både på Mac som for selve den virtuelle maskinen. Det påstås faktisk at WOA 11 er raskere på Mac enn på en Windows-maskin!

Ellers er nyheten at støtten for Windows 11 er bygget rett inn i programvare, slik at du ikke trenger å laste ned en installasjonsfil separat. Parallels har i tillegg også optimalisert koden for kommende macOS Ventura (kommer denne høsten). Videre er det støtte for spill-kontrollere (veldig vanlig å bruke Parallels til nettopp dette) samt for Apples eget ProMotion display.

v18 kommer også denne gangen i ulike versjoner, inkludert en business-variant som lar IT sette opp sikker og enkel pålogging med SSO/SAML.

Les mer og kjøp Parallels Desktop for Mac 18 hos Parallels her.

Via Parallels / Corel