TEST: Asus G74Sx - Oppgradert beist fra Asus

Raskere prosessor, bedre grafikk, mer minne og SSD er stikkordene som gjelder for G74Sx.

Publisert Sist oppdatert

Det er i overkant av et halvt år siden vi testet forrige beist av en spillbærbar fra Asus. Nå har en ny og oppgradert variant funnet veien til testbenken. I vår var det Asus G73Sw med god ytelse, stor skjerm og 3D-briller som var det «hotteste» selskapet hadde å by på. Vi har testet etterfølgeren Asus G74Sx (G74SX-91111V), som kan skilte med mye av det samme, men med oppgradert innmat og noe høyere pris.

Vi var godt fornøyd da vi testet Asus G73Sw. Ytelsen var god, pc-en tøff og støynivået lavt. Prisen var heller ikke til å få bakoversveis av. Det eneste vi ikke helt så poenget med, var 3D-funksjonen. Når Asus nå har sluppet sin nye 17-tommers G-modell, er den samme 3D-funksjonalitet og de samme 3D-brillene med.

Til film på kino, og til nød med en god tv hjemme, kan 3D være knall, men det er vel også det. Når det kommer til spilling er det i ytterst få spill at 3D gir noen fordeler. Faktisk er vår erfaring at det motsatte ofte er tilfelle. I skytespill mister du mye presisjon, og da vi testet Battlefield Bad Company 2 mot andre spillere, med de klumpete 3D-brillene plassert på nesa, fikk vi til de grader juling. Og bare for å ha sagt det, det er ikke tilfelle når vi spiller uten 3D-funksjonen slått på.

TEST:

Asus G73Sw 3D - Tøff spillbærbar med 3D

 

At 3D-funksjonen i tillegg tar fullstendig knekken på grafikkytelsen gjør ikke saken bedre. Det som er en relativt rask spillbærbar blir nemlig skuffende treg og seig med 3D aktivert. At brillene og 3D-støtten videre trekker prisen opp, gjør det enda mindre interessant. Mer om ytelsen med og uten 3D litt senere i testen.

Hissig utenpå og inni

Asus G-serie har en barsk og hissig design, og G74Sx er intet unntak. Linjene er mye de samme som tidligere, men noen få justeringer ser det ut til at det har blitt. Designen ser ut til å være inspirert av en blanding av en Lamborghini Reventon og stealth-bomberen F-117A, med skrå vinkler og matt, svart overflate – og ikke minst to «jet-motorer» med utblåsing bak på pc-en. Det ser unektelig tøft ut, men designen er ikke bare tøff, den er også funksjonell. De to utblåsingene bak ser ut som noe fra et jagerfly, men har heldigvis ikke det samme støynivået. Asus G74 er nemlig stillegående, veldig stillegående – i alle fall sett opp mot innmaten og ytelsen.

Ved siden av å se tøft ut, virker også byggekvaliteten meget god. At det stemmer fikk vi bekreftet da vi jogget for å rekke toget etter en lang arbeidsdag. Like før vi skulle hoppe på toget ga bunnen i esken etter, og pc-en falt i bakken med et brak. Det var bare å raske med seg alt å håpe på det beste. Vel inne på toget startet pc-en uten problemer. Den hadde ikke fått så mye som en skramme.

Innenfor det barske skallet skjuler det seg en relativt solid kraftpakke. Prosessoren er en Intel Core i7 2630QM med fire kjerner og en klokkehastighet på 2 gigahertz. Skulle behovet melde seg kan den imidlertid skru seg selv helt opp i 2,9 gigahertz via Intels Turbo Boost-teknologi. Det er mye prosessor i en bærbar pc, og med stadig flere spill som støtter flere kjerner, kan den også virke som et smart valg til spilling.

 

Grafikken tas hånd om av en Geforce GTX 560M grafikkprosessor, hentet fra entusiasthyllen hos Nvidia – om enn fra laveste nivå. Grafikkprosessoren ligger et sted mellom høy mellomklasse og entusiastnivå, med god, men ikke ekstrem ytelse.

Vel så interessant for spillere, og for så vidt også de som er ute etter en pc som yter godt til seriøs jobbing, er SSD-en på 160 gigabyte fra Intel. Her får du plass til både operativsystem, programmer og en god håndfull spill. Det er også en tradisjonell harddisk til lagring, en 750 gigabyte 7 200 o/min. Dermed er det også kurant ytelse på harddisken. Vår testmodell var utstyrt med hele 16 gigabyte minne.

Skjermen er på 17-tommer, med 1 920x1 080 pikslers oppløsning. Overflaten er matt, noe vi setter stor pris på. Fargene blir kanskje ikke fullt like livlige, men man slipper sjenerende refleksjoner i skjermen. Ettersom pc-en har støtte for 3D-briller, har skjermen en oppdateringsfrekvens på solide 120 Hz. Lysstyrken, kontrast og fargegjengivelse virker god. Vi har i all hovedsak brukt pc-en til spilling, og til det har skjermen gjort en god jobb.

TEST:

Alienware M17x R3 - Passelig brutalt

 

God til det meste

Med tanke på at Asus G74Sx er utstyrt med både rask prosessor, mye minne og en voksen SSD, kom det ikke som noen overraskelse at ytelsen var god både til vanlig og tung bruk, som foto- og videoredigering.

Sluttsummen på så vidt under 4 000 poeng i PCMark 7 er det beste vi har testet til nå, og G74Sx scoret høyt på både produktivitet og underholdning. SSD-en trakk naturlig nok også poengsummen for lagringsenheter opp. En kjapp gjennomkjøring av PCMark Vantage ga tilsvarende resultater, med en av de høyeste poengsummene vi har målt så langt. Asus G74Sx er med andre ord en pc du også kan jobbe seriøst på, mellom all spillingen.