LA DET SPIRE OG GRO: Det nærmer seg november, og det er igjen tid for å la barten gro. (Foto: movember.com)

Det spirer i it-barten

Team Atea styrker ledelsen og ble første lag til å runde 10.000 kroner innsamlet i årets aksjon.

Movember måned er i full sving. Fremdeles er det fullt mulig å melde på lag og være med på moroa, til tross for at det kanskje haster litt hvis man skal ha ambisjoner om å vinne. Selv om it-barten handler om å vinne, er det å delta minst like viktig for å skape oppmerksomhet omkring en viktig sak. 

Movember ønsker å skape oppmerksomhet omkring det faktum at menn er generelt er dårlige til å søke hjelp, og få undersøkt seg selv ordentlig ved helseproblemer. Det er grunnen til at alt for mange krefttilfeller oppdages for sent. Det er ikke bare den fysiske helse vi overser, utfordringer på det mentale planet mures også alt for lett inne. 

Dette er grunnen til at mange anlegger bart i Movember måned, og grunnen til at Computerworld i tolv år har støttet innsamlingen. Du kan lese mer om hva Movember handler om på aksjonens hjemmesider

Konkurransen

For det strammer seg til i toppen, og sist uke ble Team Atea første lag til å runde 10.000 kroner innsamlet. Bra jobba!

Stillingen når vi starter den andre fulle uka i it-barten, er at Atea sakte men sikkert ser ut til å trekke litt fra. Men de skal ikke være for trygge, for både Sopra Steria og fjorårs-vinnerne ExBeardis er i ferd med å våkne på plassene bak.

LISTA: Fremdeles fullt mulig å hevde seg på resultatlista, selv om Team Atea befester ledelsen.

Computerworlds eget lag, CW-barten ligger foreløpig helt i bunn på lista, men vi satser på å komme sterkere tilbake i siste halvdel av konkurransen. 

Erfaringsmessig skjer det mye de siste ukene i it-barten. Du kan følge utviklingen direkte på denne lenken

Start et lag og bli med på moroa

Det er lett å bli med på it-barten og støtte Movember. Noen hårstrå på overleppa er beviset på at du bryr deg. Her er reglene for Movember-barten, og en oppskrift på å melde et lag på it-barten. 

    Du skal gro bart ut måneden - og kun bart, ikke skjegg eller flippskjegg. Dog er en liten, elegant ansamling under underleppen er tillatt. Mustasjen kan ikke nå kinnskjegget for da blir det et skjegg. Den kan heller ikke nå bunnen av haken, da blir det en smultring. Komplette reglene for hva som er en gyldig bart er på hjemmesidene til Movember.

    Når det er sagt, er engasjement det aller viktigste. Derfor er det også mulig for kvinner å være Mo Sista og delta i konkurransen. For at laget skal være med i Computerworlds it-barten må en lagkaptein registrere laget og deretter melde laget inn i Computerworlds it-bart. Alt dette gjøres på nettsidene til Movember.

It-barten er registrert som en utfordring i Movember-sidene. Meld deg inn, og laget sitt totale innsamlede beløp automatisk teller med i konkurransen blant norske it-selskap.

Computerworld vil følge utviklingen på konkurransen utover i november. Slik melder du inn ditt lag:

  • Opprett ditt Mo-Space på no.movember.com
  • Følg instruksjonene og opprett et lag
  • Søk opp it-barten fra lagets mo-space
  • Klikk for å bli med på utfordringen