ATEA MOBIL: Bjørn Haraldseth sluttet som operativ leder i Teki Solutions i februar. Nå er ansatt som leder av Ateas satsing på mobilitet og ambisjon om å bli mobiloperatør.
ATEA MOBIL: Bjørn Haraldseth sluttet som operativ leder i Teki Solutions i februar. Nå er ansatt som leder av Ateas satsing på mobilitet og ambisjon om å bli mobiloperatør.

Fra Teki Solutions til Atea mobil

Atea skal bli mobiloperatør og får inn Bjørn Haraldseth fra Teki Solutions.

Nylig gikk Atea ut med satsningen Atea Mobil. Ifølge en pressemelding hanker it-selskapet nå inn tidligere Telenor-topp Bjørn Haraldseth til å lede forretningsenheten.

Haraldseths jobb det siste året var som operativ leder i Teki Solutions. De eier Smartworks, NetConnect, Selectit, ni Nordialog-forhandlere og to Telehuset-forhandlere. Han har lang fartstid i Telenor, blant annet som markedsdirektør og divisjonsdirektør i Telenor Business Norway og administrerende i Telenor Telehuset.

Målrettet innsats

Haraldseths bakgrunn og personlighet passer godt til den nyopprettede stillingen, mener administrerende direktør i Atea Norge, Michael Jacobs:

– I oppstartsfasen trengs målrettet innsats for å legge grunnlaget. Samtidig krever stillingen en person som ser helheten av Ateas produktportefølje.

Skal få 100 ansatte

I tillegg til 14 års erfaring fra telebransjen, har Haraldseth arbeidet med forretningsutvikling og endringsprosesser. Haraldseth har utdannelse fra Oslo Handelshøyskole, London Business School og Handelshøyskolen i Stockholm. Han har yrkesbakgrunn fra Storebrand og Telenor Norge.

Haraldseth starter med et lag på 30 ansatte med mål om rask vekst mot 100 medarbeidere. Satsningen er først i Norge, med løpende lanseringsvurderinger i øvrige land Atea opererer i.