SOMMERKONTORET

PÅ MED FERIEHATTEN: Når Thomas ikke leder it-sikkerheten i Atea i sommer, skal han tilbringe tid med barna. (Foto: Thomas Tømmernes)
PÅ MED FERIEHATTEN: Når Thomas ikke leder it-sikkerheten i Atea i sommer, skal han tilbringe tid med barna. (Foto: Thomas Tømmernes)

Sikkerheten sover aldri

Thomas Tømmernes leder it-sikkerheten i Atea, og skal prioritere både kurs og tid med barna på Sommerkontoret.

Publisert Sist oppdatert

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer. Vil du bidra? Kontakt oss på redaksjonen@cw.no

– Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Leder av it-sikkerhet i ATEA Norge. I sommer kommer jeg til å ta noen interne kurs, bistå danske og svenske kollegaer i Atea og ikke minst forberede meg for å representere Atea og it-sikkerhet på Arendalsuka.

– Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

– Vi som jobber med it-sikkerhet vet eller blir veldig fort klar over at dette er en livstil og ikke alltid en 8-16-jobb. Man må være relevante, holde seg oppdatert og følge med. Selv leser jeg et utdrag av nyheter, rapporter og svarer på e-post så og si daglig hele året. Men jeg har også stor tro på å koble av litt ordentlig innimellom for å fylle på energilagrene, mener Thomas.

– Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

– Jeg har hatt en jobb som inkluderer mye reise de siste 15 årene, så jobb er mer en tilstand enn hvor jeg jobber ifra. Så lange jeg har sikker tilgang til de systemer jeg trenger for å gjøre jobben min, er hvor jeg jobber ifra mindre viktig, sier Thomas.

– Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

– Det å bruke tid med kidsa mine er prioritet nummer en. Hvert år finner vi nye steder å reise til. I år tar vi oss en tur til Malta hele gjengen. Det er fint å utvide horisonten med nye steder.

Ellers er han glad i båtliv, bøker og ikke minst fiske. Det blir mange timer hver sommer med både sluk og fluestang.

– Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

– Kan anbefale faglitteratur: Boken «Digital Sikkerhet en Innføring» er noe alle som jobber med it burde lese. Når det kommer til film så har jeg akkurat sett Westing og Furia som begge falt i god smak. Vedrørende podcast må jeg jo anbefale alle å høre på «Før Alarmen Går». Der tar vi opp dagsaktuelle problemstillinger og løfter sikkerhetsutfordringer vi står overfor som samfunn, avslutter Thomas.