SAMARBEID: Tietoevry og Microsoft har inngått et strateigks samarbeid. (Foto: Unsplash)
SAMARBEID: Tietoevry og Microsoft har inngått et strateigks samarbeid. (Foto: Unsplash)

Vil hjelpe bransjen med intelligent automatisering

Tietoevry er ny partner på Microsofts Project Bonsai.

Publisert

Project Bonsai er en plattform for utvikling av kunstig intelligens med low code. Ifølge Tietoevry får det fart på opprettelsen av automatisering drevet av kunstig intelligens for å oppnå bedre produksjonseffektivitet og redusere nedetid.

– Dette samarbeidet er et viktig skritt for å hjelpe kundene på veien fra automatiserte systemer til systemer som er virkelig autonome, sier Laurence Janssens, produksjonssjef i Vest-Europa hos Microsoft, i en pressemelding.

Teknikere uten ekspertise innen informatikk kan bygge spesifikke intelligente komponenter som veileder operatøren, eller som direkte tar beslutninger som optimaliserer prosessvariabler. 

– Vi har allerede sett hvordan Project Bonsai har gitt verdi til de første kundene våre. Nå ønsker vi å skalere opp og levere lignende fordeler, sammen med Tietoevry, ved å basere oss på selskapets bransjekunnskaper, kundenærhet, ekspertise innen data, kunstig intelligens, skytjenester og tjenester for transformering av virksomheten, forteller Janssens.

Bærekraft

– Vi pakker teknologi og bransjekunnskap på en slik måte at vi sammen med kundene kan få fart på fordelene med automatisering – oppnå bedre kvalitet, produktivitet og kostnadseffektivitet. Intelligent automatisering kan også bidra til å nå bærekraftsmål – som å redusere avfall og optimalisere energiforbruket, sier Jaakko Tapanainen, leder for Industri og Skog hos Tietoevry Transform.

Plattformen hjelper produksjonsbedrifter med å oppnå best mulig kvalitet på prosessutfall, som innen produksjon av tremasse og energi. I stedet for å måtte justere inndataene i produksjonsprosessen manuelt for å oppnå gunstige resultater kan teknikerne anvende Project Bonsai til å bygge intelligente kontrollere som registrerer og tilpasser seg til skiftende forhold.