SPENNENDE: Avtalen med Fortinet løfter Avantis og deres partnere. Trådløst nett og sikkerhet henger sammen, sier Halvor Ruud, daglig leder i Avantis Distribusjon.
SPENNENDE: Avtalen med Fortinet løfter Avantis og deres partnere. Trådløst nett og sikkerhet henger sammen, sier Halvor Ruud, daglig leder i Avantis Distribusjon.

Avantis blir Fortinet-distributør

Ny avtale kompletterer nettverksspesialistens portefølje med sikkerhetsprodukter.

Avantis Distribusjon har vært den eneste nordiske distributøren av Meru Networks sine produkter i Norden siden 2004. Da Meru ble kjøpt opp av sikkerhetsaktøren Fortinet i juli 2015 så Avantis en mulighet for å utvide porteføljen.

Etter seks måneders arbeid er avtalen nå signert, og Avantis er blitt Fortinet-distributør i Norge, Sverige, Danmark og Island.

- Det har vært et stort ønske å få Fortinet på banen tidligere, og det ble enklere nå som Fortinet har kjøpt Meru, forteller daglig leder Halvor Ruud.

Nå er målet å bli størst i Norden på distribusjon av Fortinet sine løsninger, og Ruud er veldig spent på veien fremover. Trådløst nett og sikkerhet henger sammen, sier han, og den nye avtalen gir Avantis og selskapets partnere en solid fordel.

- Vi ser for oss et positivt 2016, og Fortinet passer veldig bra i vår satsing på sikkerhetsprodukter, sier Ruud.

Ressurser og sertifisering

Avantis har jobbet med trådløst nett siden 1999, og har bygget seg opp dyrebar kompetanse og erfaring på området. Nå, som den eneste komplette leverandøren på trådløst nett og sikkerhet med Fortinet så langt, er det viktig å bygge seg opp for å utnytte forspranget.

Fortinet er jo en stor og viktig produsent, og den nye avtalen kommer med noen utfordringer ettersom målet om å bli størst i Norden på distribusjon av produsentens løsninger. Selskapet har satt i gang arbeidet med å få nødvendige sertifiseringer på plass, og skal også investere i flere ressurser. 

Prosessen med å bygge opp lageret er også i gang. I dag har selskapet lager i Norge og Sverige, med alle produktene i porteføljen. Nå må det gjøres plass for Fortinet.

- Det er en stor produktportefølje, og vi skal se på hva kundene krever og hva de er vant med, slik at vi kan tilpasse oss, påpeker Ruud.

Avantis er også i gang med lansering av ERP-løsningen Multicase, for blant annet logistikk og lager, slik at alle partnerne får tilgang til alt distributøren har å by på via nett. En stor og krevende jobb som skal være klar 1. februar i år, inkludert løsninger fra Fortinet. Det blir et spennende og godt år, mener Ruud.

- For Avantis er denne avtalen et enormt løft. Nå er det opp til oss, og jeg tror det blir veldig bra, avslutter han.