UTSTYR I NØD: Med sitt nye partnerskap vil Bliksund og Lexit Group bistå nødetater med å holde oversikt over materiell og utstyr. Her ved Frank-Arne Bruland. (Foto: Bliksund)

Nytt samarbeid kan redde liv

Bliksund og Lexit Group skal tilby RFID-løsninger til nødetatene.

Publisert Sist oppdatert

Partnerskapet blir til etter forespørsel fra selskapets kunder om RFID-støtte.

Lexit Group leverer teknologiløsninger for datafangst og prosessforenkling og har en ledende posisjon innen RFID funksjonalitet.

– Bliksund jobber kontinuerlig med videreutvikling av våre løsninger. Sammen med Lexit Group vil vi nå kunne utvikle løsninger som gir enklere oversikt og kontroll over utstyr og materiell. Dette vil effektivisere hverdagen for nødetatene, sier Frank-Arne Bruland, produkteier for GRID i Bliksund, i en pressemelding.

Forskjellen mellom liv og død

Bruland forteller til Computerworld at samarbeidet deres er i startfasen. Lexit Group har hardware og API, mens Bliksund har softwareløsning. Med RFID-brikker kan nødetater holde oversikt over utstyr. For eksempel har brannvesenet beskyttelsesklær som blir slitt etter hvert som det vaskes, og dermed må byttes. Med RFID-brikker blir det enklere å holde oversikt over hvor disse klærne er i livsløpet. Det kan også bidra til oversikt over utstyr, livsløp og service.

Generelt har nødetatene mye utstyr og materiell som det skal holdes oversikt og oppsyn med. Det er snakk om store verdier, og manglende oversikt vil kunne skape store økonomiske konsekvenser. Ikke minst kan manglende oversikt også kunne bety forskjellen mellom liv og død.

– Velfungerende IT-løsninger er avgjørende, og sammen med Bliksund sikrer vi brukervennlige og effektive løsninger som kommer mannskapene til gode, sier Mikael Thorsgaard i Lexit Group.