NY AVTALE: Fra venstre, Daniel Klemetsen i Axaz, Niklas Nesset hos Canon Norge, Stian Svensson Hexeberg i Zen Finans og kundeansvarlig Henrik Bøe hos Canon Norge, er fornøyde med en ny avtale som varer over tre år.

Canon satser tungt på digital transformasjon

Med nytt partnerskap og ny millionavtale vil kamera-giganten ta en betydelig posisjon innen digital transformasjon.

Publisert Sist oppdatert

For mange er Canon ensbetydende med print og kameraer, men selskapet satser også tungt på andre områder. Ett av disse områdene er digitalisering.

Selskapet har nylig inngått partnerskap med Axaz, som nå skal samspille med Canon om digitalisering for å bistå store og mellomstore bedrifter med kompetansen og teknologien som trengs for å lykkes med digital transformasjon.

-De fleste av våre kunder i dag har allerede tatt fatt på digital transformasjon, og Canon ønsker å ta en betydelig posisjon på denne reisen fremover, sier Morten Stang-Medhus, Product Manager i Canon Norge i en pressemelding. Ifølge han vil partnerskapet med Axaz sikre de rette kapabilitetene for kundene, og sørge for at de blir datadrevne, endringsdyktige og oppnår høy grad av automatisering.

Har inngått millionavtale

Partnerskapet med Axaz kommer godt med når selskapet nå har inngått millionavtale med Zen Finans. Avtalen som har en verdi på 2,8 millioner går over tre år. Formålet med avtalen er å sette Zen Finans i front, og de vil med dette skape en ny bransjestandard for finansagenter, skriver Canon i en pressemelding.

I avtalen ligger en løsning fra Canon og digitaliseringspartneren Axaz, som automatiserer hele prosessen fra man søker et lån til det blir innvilget. Løsningen kobler Zen Finans mot alle offentlige registrere som er relevante for kunden, som kredittsjekk, eiendomsverdi og gjeldsregisteret.

Stian Svensson Hexeberg, CMO hos Zen Finans tror dette vil skape en bedre opplevelse for både kunder og ansatte, samtidig som samarbeidet bidrar til å sikre at selskapet er godt rigget på teknologisiden og klare for videre vekst.

– Systemet vil også gjøre at saksbehandlerne i Zen Finans kan behandle et mye større volum av søknader, samtidig som behandlingstiden for både kunden og bankene de samarbeider med vil forkortes drastisk, sier Svensson Hexeberg.

Zen Finans vil relativt sett ha mindre behov for vekst i antall saksbehandlere i årene fremover og anslår at markedets beste CRM og kundeverktøy vil gjøre veien til et utlånsvolum på mange milliarder sannsynlig allerede de neste årene.

Det er Niklas Nesset hos Canon som har jobbet tett med Axaz og Zen Finans for å utvikle løsningen og samarbeidet mellom selskapene.

– Vi skal være eksperter på å forstå de mest forretningskritiske prosessene hos våre kunder, sier han i meldingen, og fortsetter:

– Denne avtalen viser hvordan vi sammen med vår partner Axaz innfrir våre kunders behov og skaper automatiserte løsninger som gir store besparelser for våre kunder.

Fokus på informasjonssikkerhet

Canon har flere nyheter på lager i desember. Nå vil de også øke fokuset på informasjonssikkerhet. Det gjør de gjennom lanseringen av et globalt PSIRT-nettsted (Product Security Incident Response Team) for rapportering av produktsårbarheter i Canons forbruker- og B2B-produkter, direkte til Canons cybersikkerhetsteam.

Canons PSIRT-nettsted fungerer som et knutepunkt der produkt- og tjenestesårbarheter kan sendes inn av tredjeparter, for deretter å bli gjennomgått av Canons PSIRT-team.

– Lanseringen av Canon PSIRTs globale nettsted er Canons neste skritt i vårt samarbeid med industri og kunder, med mål om å utvise lederskap innen informasjonssikkerhet, sier Quentyn Taylor, Senior Director of Information Security hos Canon EMEA, i en melding. Hun fortsetter:

– Vi investerer i teamet vårt og jobber for å levere det høyeste nivået av produktsikkerhet ved å fordype oss ytterligere i bransjen, og å dermed adressere sårbarheter på en mer responsiv måte.