HOS AMAZON: Konsernsjef Bjørn Ivroth og skysjef Tuomo Louhivuori i Evry. (Foto: Evry)
HOS AMAZON: Konsernsjef Bjørn Ivroth og skysjef Tuomo Louhivuori i Evry. (Foto: Evry)

Evry med storsatsing på Amazon Web Services

Tilbyr den globale markedslederens skytjenester i ni land og ansetter for fullt for å møte etterspørselen. Offentlig sektor er foreløpig prioritert.

Publisert Sist oppdatert

– Vi tror 2017 blir året hvor norske virksomheter går fra å «prøve» skyløsninger til å virkelig ta det i bruk i sin fulle bredde, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i Evry. Han påpeker at selv om Amazon er markedsledende globalt, har de kun en liten del av det norske markedet, noe Evry har ambisjoner om å gjøre noe med.

Mange ansettelser

Evry satser nå tungt på bygge opp kompetansen i organisasjonen for å møte etterspørselen fra starten av 2017. Ifølge Remman er 25 personer med sky-bakgrunn ansatt de siste ukene, og han understreker at Evry har behov for over hundre flere. De siste tallene fra IDC viser at offentlige skytjenester forventes å vokse med nesten 19 prosent årlig i de neste fem årene.

Nytt partnerprogram

Evry vil ta del i partnerprogrammet som Amazon lanserte et for offentlig sektor (AWS Public Sector Partner Program) i slutten av november 2016. Dette partnerprogrammet er tilrettelagt for å levere skytjenester til stat, utdanning og nonprofit-virksomheter. Evry har også inngått avtale med Amazon om AWS Channel Partner Reseller Program. Gjennom dette programmet skal Evry levere AWS-tjenester til virksomheter i det nordiske markedet.

Avtalen innebærer at Evrys kunder får tilgang til helheten av AWS' portefølje av skybasert infrastruktur og plattformtjenester. Evry vil også tilby rådgivning, arkitektur, design, implementering og drift på hele AWS-skyen ved hjelp av sine egne sertifiserte konsulenter i Norge, Sverige og India.

– Vårt mål er å hjelpe kundene å akselerere sin innovasjonsevne og styrke sin verdiskaping. Riktig bruk av skytjenester er en forutsetning for at de skal oppnå disse målene. Vi velger derfor å utvide vårt tilbud til å jobbe med AWS-skyløsninger, som er en av de største leverandørene i verden, sier Björn Ivroth, konsernsjef i Evry.

– Raske endringer er den nye hverdagen for både næringsliv og offentlig sektor. For å realisere forretningsmessig verdi stadig raskere, trenger kundene en fleksibel infrastruktur med skytjenester som er tilpasset deres behov. Ved å samarbeide med AWS og etablere vår sterke skykompetanse, har Evry de nødvendige ressursene for en rask og sikker skytransformasjon, sier Tuomo Louhivuori, konserndirektør i Evry Cloud Services.