REGNET SEG FREM: Ved hjelp av maskinlæring har Formel 1 og AWS kunnet regne seg frem til hvem som er den raskeste sjåføren i historien ved å ekskludere eksterne faktorer som ulike biler, værforhold og tekniske problemer. (Foto: AWS/ Formel 1)

Brukte maskinlæring for å finne tidenes raskeste sjåfør

Noen gang lurt på hvem som er raskest i Formel 1? AWS gir deg svaret.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med 70-årsjubileet til Formel 1 inngikk Amazon Web Services (AWS) et samarbeid med motorsporten for å finne ut hvem som faktisk er den raskeste sjåføren gjennom tidene.

Ved bruk av maskinlæring klarte de å skape en datadrevet rangering av alle sjåfører fra 1983 frem til i dag, uavhengig av forhold og bil.

Den raskeste

Ved hjelp av maskinlæring har Formel 1 og AWS kunnet regne seg frem til hvem som er den raskeste sjåføren i historien ved å ekskludere eksterne faktorer som ulike biler, værforhold og tekniske problemer.

Det er sjåfører fra og med 1983 som er med i sammenligningen.

Tre ganger verdensmester Ayrton Senna kom øverst på listen og syv ganger verdensmester Michael Schumacher ble nummer 2. Den nåværende verdensmesteren Lewis Hamilton tok tredjeplassen på listen.

– Formel 1 er kanskje den mest komplekse sporten i verden, der det er perfeksjonen mellom mennesker og maskiner som utgjør vinnerformelen. Hvor mange løp eller mesterskap ville for eksempel Schumacher vunnet uten kreftene fra Benetton, og senere Ferrari? Det er utrolig spennende å se i praksis hvordan teknologi kan brukes for å gi svar på komplekse spørsmål innen idretten, sier Joakim Stolpe som er Sales Manager Nordic i AWS, i en mail til Computerworld.

TOPPLISTEN: Dette er listen over de rasketse Formel 1-kjørerne. (Foto: AWS)