OPPKOBLET: Det gamle Nato-anlegget på Rennesøy er nå blant de mest oppkoblete datasentrene på sør-vestlandet og i Norden, sier Tor Kristian Gyland i Green Mountain. (Foto: Green Mountain pressefoto)
OPPKOBLET: Det gamle Nato-anlegget på Rennesøy er nå blant de mest oppkoblete datasentrene på sør-vestlandet og i Norden, sier Tor Kristian Gyland i Green Mountain. (Foto: Green Mountain pressefoto)

Green Mountain har blitt Microsoft Azure Expressroute partner

Privat direktekobling rett til Azure.  

Publisert Sist oppdatert

Microsoft Azure Expressroute er en privat nettverksforbindelse mellom kunde og Azure-datasenteret. Denne forbindelse unngår det offentlige internettet, og derfor kan en slik oppkobling bidra til høyere pålitelighet, høyere hastighet, forutsigbar forsinkelse og en høyere grad av datasikkerhet.

Nå opplyser Green Mountain i en pressemelding at selskapets datasenter i Stavanger er valgt av Microsoft som Azure Expressroute-partner.

– Dette gjør det mulig for våre kunder å forlenge sine egne nettverk inn i Microsoft Azure over en privat forbindelse, sier Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain, i pressemeldingen.

Ekte hybrid

For selskaper som har lagt en hybrid skystrategi og som bruker Microsofts tjenester er dette gode nyheter. En slik rask og pålitelig privat fast forbindelse rett inn i Microsofts infrastruktur gjør det mulig å realisere både en høy ytelse og en høy grad av elastisitet på sine eksterne skytjenester.

Green Mountain skisserer løsninger der en slik oppkobling kan brukes til løsninger med høy tilgjengelighet (High availability computing), slik som replikering for en høy grad av kontinuitet i forretningssystemer, løsninger for nødgjenoppretting, og periodisk dataoverføring.

Dette mener selskapet at som en «Azure Expressroute-partner kan oppkoblingen til Microsoft Azure forenkles for norske kunder, og tilby en elastisk forbindelse med høy hastighet og lav kostnad».

– Inkludering i Microsoft Azure Expressroute-programmet styrker vår posisjon som et av de mest oppkoblete datasentrene på sør-vestlandet av Norge, og ett av de mest oppkoblete kolokasjons-sentrene i Norden, oppsummerer Gyland.