ENVY X360: Hp Envy x360-familien er toppmodellene for bedriftsmarkedet blant HPs bærbare pc-er. (Foto: HP)

Heftig premium og mer metall

HP har oppdatert sine bærbare og hevder at nye Envy x360 er best i premiumklassen på batteritid. Og Pavilion-familien får mer metalldesign​.

De bærbare pc-ene i Envy-familien er HPs fremste våpen i det såkalte premium-segmentet, der blant annet avanserte sikkerhetsfunksjoner og kraftig grafikk står er i fokus.

De nye HP Envy x360-maskinene har lengst batteritid i denne klassen, hevdet Stig H. Myklebust hos HP Norge da han presenterte selskapets nye pc-er i kategoriene premium-bærbare, spill-pc-er og skole- og student-pc-er.

Myklebust viste til tall fra analysefirmaet IDC som nå plasserer HP på førsteplassen i det globale pc-markedet.

Slank design

Ifølge Myklebust satser HP nå sterkt på bærbar-markedet, med fokus på bærbare med moderne og slank design. Dette innebærer for eksempel at den tidsriktige metalldesignen i Envy-premiumklassen hos HP nå sprer seg nedover i HPs Pavilion-familie, som er selskapets fremste satsing mot volummarkedet.

HPs premium-bærbare finner man nå i modellene HP Envy 13- og 17-tommer, HP Spectre x2 og HP Envy x360.

Spectre x2 er HPs bærbar-pc myntet særlig på bruk mot Microsofts Ink-arbeidsområde for penn-betjent pc-bruk, med avtakbart tastatur og et u-formet stativ i rustfritt stål som gjør at skjermen kan brukes som nettbrett – fra liggende stilling til 165 graders vinkel.

12,3-tommersskjermen med oppløsning på 3.000 x 2.000 piksler er tilpasset Full HD-video, og enheten har hovedkamera med oppløsning på 13 megapiksler samt selfiekamera på fem megapiksler. Batteritiden er oppgitt til åtte timer, med mulighet til å lade opp til 50 prosent batterikapasitet på en halvtime.

ALUMINIUM: Envy x360 – aluminium hele veien. Envy-pc-ene er frest ut av ett stykke aluminium. (Foto: HP)

De to Envy-bærbare pc-ene på henholdsvis 13 og 17 tommer har UHD-skjerm på mer enn åtte millioner piksler og fire høyttalere, og er utstyrt med fingeravtrykksleser, i tillegg til at de støtter Windows Hello-ID-systemet. De fås med Intel Core i3, -i5 eller i7-prosessor og kan bestilles med Nvidia-grafikkort for dem som ønsker kraftigere grafikk enn den integrerte standard-grafikkløsningen.

Toppmaskinen i Envy-familien er HP Envy x360 med 15,6-tommers skjerm som også kan benyttes i telt- og nettbrett-modus – de kan altså vris i 360 grader, som navnet antyder. Her kan man blant annet velge mellom nyeste i5- og i7-prosesorer samt AMD A9-, A12- og FX-prosessorer samt DDR4-minne på opptil 16 GB.

Envy-pc-ene er stilige aluminiums-baserte maskiner frest ut av ett stykke aluminium og har både i design og ytelse en viss likhet med Apples bære toppmodeller i Macbook Pro-serien.

Pavilion i metall

Ønsker man rimeligere HP-pc, kan man i stedet søke gjennom HP Pavilion-familien, der prisene starter på rundt 7.000 kroner. Her står ikke minst skole- og student-markedet i fokus for HP. De nye Pavilion-maskinene blir tilgjengelig i Norge fra juli.

FARGERIKT: Pavilion-familie er HPs fargerike serie av pc-er for volummarkedet, inkludert utdanningsmarkedet, her fotografert i HPs demorom på Fornebu. (Foto: Toralv Østvang)

Ifølge HP Norge byr Pavilion-serien på metalldesign rundt et prispunkt der HP ikke har vært med slik design tidligere. Metallkarosseriet suppleres med toppdeksel tilgjengelig i mange farger.

I forbindelse med denne bærbar-familien har for øvrig HP merket seg større etterspørsel etter modeller konfigurert med CD-drev enn i andre modellfamilier, ikke minst hos det som HP betegner som en «litt mer voksen aldersgruppe».

Også i Pavilion-familien byr HP på en modell kalt x360, med skjermen vridbart «helt rundt». – Full ytelse og full fleksibilitet, med god mulighet til å bruke penn, fremholdt Myklebust. HP Pavilion x360 blir tilgjengelig i Norge og resten av Europa med 14- og 15-tommers skjerm, men ikke med 11 tommer.

PC OG PENN: HP tror mange pc-brukere setter pris på fleksibiliteten ved at bærbare kan brukes som nettbrett og betjenes med penn. Her er HP Spectre X2. (Foto: HP)

Pavilion-pc-ene byr ifølge HP på opptil 10 timers batteri med rask lading – 90 prosent på 90 minutter – på utvalgte modeller. De kjøres på sjuende generasjon Intel Core i3-i7-prosessor, med mulighet til å velge grafikkløsninger fra AMD og Nvidia.

Jente-rekruttering

For øvrig satser HP også sterkt mot spillmarkedet, med merkevarenavnet Omen i sentrum.

Her er det fokus på utvikling av nye løsninger for mer effektiv kjøling, i tillegg til at kravstore brukere vil ha hodesett med avansert surroundlyd, som HP nå kan tilby.

– HP støtter dessuten arrangementer som kan bidra til flere jenter blir engasjert i gamingmiljøet, fremholdt Myklebust.

I tillegg til de kraftige, men ganske dyre Omen-maskinene har HP også tilbud til dem som vil ha rimeligere spillmaskiner. Disse finner vi under betegnelsen HP Pavilion Power-navnet. Her er det bærbare og stasjonære maskiner med kraftige grafikkortløsninger som også gjør maskinene velegnet til andre krevende oppgaver, ifølge Myklebust.

Han betegnet gaming-markedet som et utpreget vekstområde i dagens pc-marked.