TEST: Multicom Kunshan M980 - Dobbel grafikk og ekstrem ytelse

Multicom Kunshan M980 er en spillbærbar for reiseglade spillere med god råd og eget pakkesel.

Publisert Sist oppdatert

Vi tester en hel masse bærbare pc-er her i PC World. I løpet av året er det snakk om flere titalls modeller i ymse segmenter. Noen er bedre enn andre, og noen er mer spennende enn andre. En del bærbare går fort i glemmeboka, mens andre brenner seg fast i minnet. Enten fordi det er et eller annet som virkelig ikke stemmer, eller fordi de virkelig skiller seg ut fra mengden. I løpet av det siste året har det kun vært en modell som virkelig har skilt seg markant ut, nemlig Asus W90VD. En maskin utstyrt med dobbel grafikk og en sint prosessor.

Maskinen vi har testet denne gangen vil nok føye seg til i den lille gruppen av bærbare man ikke glemmer med det første.

Multicoms Kunshan M980 er en bærbar som kan leveres i virkelig ekstreme konfigurasjoner. Har du penger nok kan du få både firekjerners prosessor, tre harddisker og to grafikkprosessorer. Vi valgte å gå for en løsning som innebar en prisøkning på rundt 10 000 kroner fra grunnmodellen, som koster ca 17 000 kroner.

Sprek grunnmodell

Basismodellen av Kunshan M980 er utstyrt med Intel Core 2 Duo P8700 på 2,5 gigahertz, 2 gigabyte minne, 250 gigabyte harddisk og en enkelt Geforce GTX 280M-grafikkprosessor. Selv i enkleste modell er det altså en relativt sint bærbar det er snakk om.

Testmodellen vår var enda heftigere. Vi valgte en Intel Core 2 Duo T9900 på 3 gigahertz, 4 gigabyte minne, rask harrdisk på 500 gigabyte, og ikke minst to Geforce GTX 280M-prosessorer i SLI. Prisen for vår testmodell var like i overkant av 27 000 kroner. Legger du på ytterligere 8 000 kroner får du firekjerners prosessor, Blu-ray-spiller og tre harddisker med totalt 1,5 terabyte lagringsplass. Du kan altså tilpasse pc-en etter behov og lommebok.

Kunshan M980 er ellers utstyrt med en skjerm på hele 18,4 tommer med oppløsning på 1 920 x 1 080. Skjermen har blank overflate. Det man forventer av tilkoblinger er selvsagt også på plass, så som usb, dvi, hdmi, e-sata og lydtilkoblinger.

Med skjerm på hele 18,4 tommer er det ikke til å komme utenom at maskinen ellers også er relativt stor og tung. Vekten er oppgitt til hele 5,6 kilo. Legger du til strømforsyningen blir vekten enda høyere. Dette er med andre ord ikke en pc du tar med deg frem og tilbake til jobb eller skole hver dag, med mindre du har en sjeldent sterk rygg eller et eget pakkesel. Den er mest egnet som en lett flyttbar spill-pc.

Solid og stilig

Vi merket ikke noen markant knirking eller slark i chassiet, og maskinen virker solid. Som nevnt er Kunshan M980 en stor pc, og du blir sittende med hendene en del høyere opp fra bordflaten enn normalt for en bærbar. Vi merket imidlertid ikke noe ubehag grunnet høyden i løpet av testperioden.

Designen er tøff, men samtidig ganske stram. Det er blanke flater litt av hvert sted, og det hele ser ganske stilig ut. Som i så mye annet av spillutstyr den siste tiden, er det blå lys spredt rundt både tastaturet og i skjermlokket, sistnevnte i form av et litt småvulgært tribal-mønster. Volumkontrollen, samt hurtigtaster for å slå av og på mange av maskinens funksjoner, er plassert som lysende, blå ikoner på et bredt berøringsfelt over tastaturet.

Tastaturet er i fullstørrelse. På høyre side har du i tillegg talltastatur. Kjekt. Størrelsen til tross, ble vi ikke helt komfortable med tastaturet. Tastene virker litt lavere og flatere enn vi er vant med.

Ikke overraskende blir det noe viftestøy når maskinen brukes til spill, men vi opplevde aldri støynivået som problematisk. Ved normal applikasjonsbruk oppførte Kunshan M980 seg ganske så eksemplarisk. Heller ikke varmeutviklingen var skremmende høy, selv om maskinen ble merkbart varmere ved tung bruk.