TEST: 24 timer med 360 graders lyd

Den nye bærbare høyttaleren fra Bang & Olufsen er imponerende kraftfull.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Beoplay A2 fra Bang & Olufsen er en ultra-bærbar høyttaler med 360 graders lyd og tokanals høyttalersystem.

Lyden bærer kraftig, og kan fint egne seg til en lengre dag i parken eller på stranda. Lærstroppen gjør at du enkelt kan bære med deg høyttaleren, og takket være Bluetooth-teknologien trenger du ikke internettilkobling. Med i pakken får du også tre forskjellige adaptere, så du kan trygt ta den med deg om du skal reise til land som bruker en annen type stikkontakt enn i Norge.

Ettersom jeg tilhører den kvinnelige halvparten av jordas befolkning, er jeg egentlig mest fornøyd med bærbare produkter jeg enkelt kan ta med meg i veska. Det kan jeg ikke med denne høyttaleren. Høyttaleren veier 1,1 kilo, men med dimensjoner på 4,4 x 14,2 x 25,6 cm er det er nok heller ikke denne høyttaleren jeg hadde valgt å drasse med meg i kofferten om jeg skulle på sydenferie. Høyttaleren fra Bang & Olufsen koster rundt 3000 kroner, og selv om det kanskje er billig til å være produkter fra det kvalitetsbeviste merket, så mener jeg det er en litt stiv pris for en bærbar høyttaler. Jeg hadde nok vært redd for å ødelegge produktet med sand og vann. Men med så god lyd, og med 24 timers batterilevetid er jeg uansett imponert! Beoplay A2 skal definitivt være med over på festen til naboen eller i parken til våren.

Det viktigste

Lyden bærer bra, og med den flerretningsstyrte lydteknologien True360 kan du nyte en klar og tydelig lyd uansett hvor du befinner deg. BeoPlay A2 har to kanaler på hver side av enheten som bruker en løsning kalt "Power Response Enhancement". Dette inkluderer en ekstra diskant på baksiden av hoveddriveren, og gir en jevn høyfrekvensspredning rundt kantene.

Hovedhøyttalerens drivere har flerretningsstyrt lydspredning ved lave frekvenser, og gir derfor kraftfull musikk som fyller godt i hele rommet.

Høyttaleren funger like godt med både Iphone og Android, pc og Mac, og jeg kunne sitte med enheten i ett rom, og høyttaleren i et annet uten at det gikk utover lydkvaliteten. Knappene er også gode å trykke på, og det er enkelt å ta høyttaleren i bruk.

Utseende

Beoplay A2 er rett og slett en pen høyttaler. Du kan velge mellom tre forskjellige farger (grå, grønn og sort), og aluminiums-kjernen gir den en kvalitetsdytt selv om høyttalerdelen er prydet av polymerskall (som for det blotte øye kan se ut som plastikk..). Den lille lærhempen er også veldig praktisk. Det gjør det lett å bære med seg-, eller å henge opp den lille høyttaleren.

Det er den danske industridesigneren Cecilie Manz som har utformet høyttalerens design. Hun sier selv at «det er ingen front, ingen bakside, ingen opp og ingen ned», dette gjør at Beoplay A2 er flott å se på, men den er ikke spesielt stødig når du plasserer den på bord eller gulv. De små bena er nærmest ikke-eksisterende, så har du barn eller dyr, eller planlegger en fest med mye dans, er det lureste å henge den opp etter lærstroppen.

Beoplay holder seg i gang lenge. Batteritiden er på hele 24 timer, og har du tynt med strøm på smarttelefonen kan du bruke høyttaleren til å nødlade telefonen.

Konklusjon

En vakker høyttaler med god og tydelig lyd. Batteritiden er upåklagelig, og Bluetooth-teknologien gjør Beoplay A2 til en fin følgesvenn på tur, selv om den etter min smak er litt for stor. Den gode lyden og det pene ytre gjør absolutt at jeg vil anbefale denne høyttaleren. Selv om jeg mener at høyttaleren er noe dyr, får du kvalitet og mye lyd for pengene.