TUNGVEKTER: Wiljar Nesse jobbet tidligere som leder for forretningsområdet Bank og Finans i EDB Business Partner, inntil fusjonen som ble til Evry ble gjennomført, der Nesse ledet Financial Services-divisjonen. (Arkivfoto: Evry)

Storkontrakt til Evry

Inngår avtale med Handelsbanken Norge til en verdi av 700 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Evry og Handelsbanken Norge har inngått en omfattende strategisk avtale om leveranse av neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger, ifølge pressemelding.

Avtalen omfatter blant annet videreføring av bank- og driftstjenester, korttjenester, print- og informasjonstjenester. Den samlede verdien er på omlag 700 millioner kroner over en periode på fem år. Avtalen har en opsjon på forlengelse i ytterligere to år. Den trer i kraft 1. januar 2017.

– Kostnadseffektiv plattform

– Kundenes krav til løsninger utvikler seg kontinuerlig, og vi tilpasser oss derfor løpende for å kunne levere en god bankopplevelse.  Avtalen med Evry er et avgjørende bidrag i dette arbeidet. Sammen skal vi bygge en kostnadseffektiv plattform for moderne bankdrift med digitale løsninger som møter både dagens og morgendagens behov, sier Gry Haugo Killingstad, sjef for infrastruktur i Handelsbanken Norge.

Wiljar Nesse, konserndirektør for Financial Services i Evry, sier han ser det som en stor tillitserklæring at banken ønsker å videreføre Evrys digitale banktjenester samtidig som den satser strategisk på neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger fra Evry.

–  De avtalene vi har inngått på neste generasjon kjernebank og betalingsløsninger bekrefter at vi har meget konkurransedyktige løsninger. Dette gir oss et solid utgangspunkt for videre nordisk vekst i årene som kommer, sier Nesse videre.