MACWORLD:

Foto: stø

Vær deg selv på Posten og Polet

Stø kurs i retning av digitalt ID-kort på mandag. 

Publisert

"Stø" er et nytt varemerke hos BankID BankAxept, og skal nå gjøre seg bemerket fremover gjennom å tilby et digitalt ID-kort på telefonen - i form av en QR-kode.

Det er kjærkomment i en tid der bankkort ikke lengre kan benyttes som gyldig legitimasjon. Digitalt førerkort har heller ikke samme status. Pass på polet er også upassende, og selv om det nye, nasjonale ID-kortet har en hendig kredittkort-størrelse så er det deilig å slippe å ha det med seg (med fare for å miste det). 

Opprinnelig kunne det se ut som om dette skulle lanseres som en egen stø-app, men tjenesten integreres nå i BankID-appen. 

Gjennom iOS-appen vil du kunne legitimere deg på Posten og Vinmonopolet. For å kunne identifisere deg overfor appen i første omgang trenger du å skanne ditt pass eller nasjonale ID-kort. 

Tjenesten kalles ID-sjekk, og BankID BankAxept har ambisjoner om fremover å "lansere flere nye verdiøkende tjenester i Stø-drakten, både i og utenfor BankID-appen". 

Hvorfor dette må få sin egen merkevare er uvisst, men BankID-brandet er kanskje ikke sexy nok. Men så tok man heller ikke sjansen på enda en app, så vi får se om merkevaren får fotfeste når man fremdeles må støtte seg til BankID. stø x BankID?

Men husk: Du må ha siste versjon - følg nedlastingsknapp under. BankID må være aktivert før bruk. 

PS: EU har kommet til enighet om digitale ID-lommebøker, som er en liten bragd i seg selv. Så kanskje det blir en form for overlapp i dette også for BankID. 

PPS: NRK hadde et innslag om dette på Dagsrevyen fredag.

Via stø

Download on the App Store