SIKKERT: Basefarm kan nå tilby SIEM og SOC til sine kunder som følge av samarbeidsavtale med sikkerhetsleverandør Mnemonic. (Illustrasjonsfoto)
SIKKERT: Basefarm kan nå tilby SIEM og SOC til sine kunder som følge av samarbeidsavtale med sikkerhetsleverandør Mnemonic. (Illustrasjonsfoto)

Basefarm utvider med Mnemonic

Ny samarbeidsavtale sikrer kundene sterkere opsjoner på sikkerhet til en rimelig penge, og er allerede tilgjengelig.

I første omgang dreier den nye samarbeidavtalen mellom Basefarm og Mnemonic seg om innbruddsdeteksjon på nettverk og logganalyse.

- Vi håper å kunne tilføre stor merverdi for Basefarms kunder ved å forebygge, oppdage og stoppe potensielle trusler.  I nært samarbeid med Basefarm skal vi tilby tett integrerte løsninger på virksomhetskritiske områder for kundene, sier styreleder Jørn-Tore Hov i Mnemonic.

Samarbeidet passer godt inn i Basefarms tjenestetilbud, da økt datamangde og digitalisering setter større krav til sporbarhet. Logger bør sentraliseres for effektiv overvåking og feilsøking, i tillegg til det opplagte spørsmålet rundt datasikkerhet og deteksjon av uønsket aktivitet i eller mot systemene.

Det er også fordelaktiv at Basefarm nå kan tilby såkalt Security Information and Event management (SIEM) som en tjeneste, ettersom det er vanlig at selskaper har separate avtaler med drifts- og sikkerhetsleverandører.

- Vi er veldig glade for å kunne tilby våre kunder tilgang til SIEM og SOC [Security Operations Center] fra Mnemonic. Dette kompletterer og styrker Basefarms  døgnkontinuerlige sikkerhetstilbud og proaktive sikkerhetsrådgivning, sier Tom Andersen i Basefarm. 

De nye sikkerhetstjenestene har vært tilgjengelig for Basefarms kunder siden januar i år.