PINLIG BATTERIFEIL: Premiummodellen Galaxy Note 7 rammes midt i omdømmet og salgsstart med rapporter om brennbar batterifeil. Foto: IDGNS
PINLIG BATTERIFEIL: Premiummodellen Galaxy Note 7 rammes midt i omdømmet og salgsstart med rapporter om brennbar batterifeil. Foto: IDGNS

Galaxy Note 7 i fyr og flamme

Samsung stopper salget av sin nyeste toppmodell etter varsler om en batterifeil som setter telefoner i brann.

Publisert Sist oppdatert

Høstens premiumprodukt fra verdens største mobilleverandør rammes av en produktfeil: Noen Galaxy Note 7 modeller har et defekt batteri som kan sette hele telefonen i brann under lading.

Av den millionen Note 7 som er solgt siden salgsstart for ti dager siden, var feilen torsdag funnet i 24 telefoner, melder vår internasjonale nyhetstjeneste.

Etter en ryktefull fredag ble det klart at Samsung stopper salget av modellen, og alle som har kjøpt en slik smartmobil vil få tilbud om å bytte den.

Batterifeil

Samsung har undersøkt en av de rammete telefonene, og melder at feilen ligger i batteriet for de enhetene som er rammet. 

Batterifeilen er sjølsagt pinlig for giganten, men slike feil er sjeldne men dessverre så vanlig at norske brannvernmyndigheter advarer mot å lade mobiltelefoner og nettbrett om natta eller uten tilsyn. Dette som en grunnregel mot brann i hjem og bolig.

Koreanerne har lagt til en ny hurtigladefunksjon i sine toppmodeller, og denne funksjonen har Note 7. Hurtiglading til 50 prosent av kapasitet på 30 minutter er digg, men det setter nye krav til batteriet som skal takle belastningen.

Salgsstart og store forventninger

Samsung Note 7 skulle starte salget neste fredag i Norge. I en melding hos Samsung Norge fredag ettermiddag er det klart at salgsstoppen også rammer Norge.

Telia meldte torsdag at forhåndssalget og interessen for Galaxy Note 7 sannsynligvis kom til å sende smarttelefonen opp på ti på  topp-salgslisten allerede fra september. Dette målet vil antagelig bli vanskelig å nå etter denne bråstoppen.