FØRST UTE: Kafeene til Studentsamskipnaden i Bergen er tidlig ute med mobilbetaling, i samarbeid med Mcash. (Foto: Mcash)

Betaler kaffen med mobilen

Studensamskipnaden i Bergen er det første studentstedet som åpner for betaling med mobiltelefonen under ny avtale med Mcash.

Nå trenger ikke studentene i Bergen ikke lenger gå glipp av den viktige morgenkaffen om de glemmer lommeboka på hybelen. I samarbeid med betalingsselskapet Mcash har Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) denne uken lansert mobilbetaling i sine kafeer.

SiB er dermed den første samskipnaden i Norge som åpner for mobilbetaling. 

Ble etterspurt av studentene

Mobiltelefon er en viktig teknologidings få studenter lever uten. Den er som regel med i sekken eller veska. Så hvorfor ikke bruke den til å betale lunsjen? SiB ser mobilbetaling som en viktig del av den teknologiske utviklingen, som det er lurt å følge med på.

- Mobilbetaling tror vi vil være en viktig betalingsløsning i fremtiden, samtidig som studentene selv har etterspurt det, sier direktør Ørjan Vågstøl i SiB Kafé.

Når studenten skal betale med mobilen, må de først laste ned applikasjonen Mcash. Applikasjonen er gratis, og tilgjengelig for Android og IOS. Denne knyttes deretter til en eller flere betalingskilder som bankkort, kredittkort eller bankkonto.

I kassen skanner studenten en QR-kode med applikasjonen på mobilen, og bekrefter betalingen. For å oppmuntre studentene til bruk, frister SiB med tilbud på alle varer for kunder som betaler med mobilen.

- Dette er veldig enkelt og praktisk for studentene, men det er selvsagt helt nytt. Vi har veldig lyst til at kundene våre skal handle med mobilen, og kommer til å oppmuntre dette med å gi ti prosent avslag på alle varene våre i en måned fremover, forteller Vågstøl.

- Perfekt samarbeidspartner

For Mcash er avtalen med SiB helt perfekt. Studentene er vant til å ta til seg ny teknologi, og mobilen er sjeldent langt unna.

- For oss er SiB en perfekt samarbeidspartner, og det er naturlig at det er studentene som leder an i denne utviklingen. De forstår hvordan appen skal brukes, og hvorfor den er smart, sier markedssjef Jørgen Riiser i Mcash.

Mulighetene begrenses selvsagt ikke begrenset til kafeer, og Mcash er med på laget om studentorganisasjoner, puber, arrangementer og foreninger ønsker å sette opp betalingsløsninger for mobilen.

Avtalen ble inngått i vår, bare tre måneder etter Mcash ble lansert i Norge.