GIGANTAVTALE: Toppsjefen i Nets, Bo Nilsson, vil selge selskapets konto-til-kontovirksomhet for nær 28,5 milliarder kroner til Mastercard. (Foto: Nets pressefoto)

Nets selger deler av virksomheten til Mastercard for 28,5 milliarder

Skal vokse på sin kjernevirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Betalingstjenesteselskapet Nets opplyser i en pressemelding at selskapet har blitt enige med den amerikanske kort-giganten Mastercard om å selge sine konto-til-konto-baserte tjenester. Avtalen er verd 2,85 milliarder euro, eller snaue 28,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Nets opplyser at virksomheten som selges dekker hovedparten av forretningsområdet Nets Corporate Service. Dette inkluderer clearing, realtidsbetalinger, digital regningsbetaling som Betalingsservice i Danmark og Avtalegiro/Efaktura i Norge. Nets eID og Digitisation services, er ikke en del av handelen og forblir en del av kjernevirksomheten i Nets.

Konsolidering

I pressemeldingen skriver Nets at salget er i tråd med selskapets strategi om å fokusere på sine sterke og skalerbare forretningsområder overfor forretningsdrivende og prosessering.

— Vi har i løpet av de siste fem årene bygget opp en sterk konto-til kontoplattform med globale vekstperspektiver. Men for fullt ut å realisere det internasjonale vekstpotensialet ut over vår eksisterende geografiske tilstedeværelse, kreves evner og ressurser som kun en etablert global markedsleder besitter.  Med sin internasjonale rekkevidde er Mastercard i en unik posisjon til å kunne forløse det potensiale som vår konto-til-kontoplattform har, sier Bo Nilsson, administrerende direktør i Nets, i pressemeldingen.

– Avtalen styrker vår fleksibilitet til å ta del i den pågående konsolideringen av betalingsindustrien. Den gjør oss også i stand til å utvide vår ledende posisjon som en «one-stop shop» for forretningsdrivende og som en sterk tilbyder av prosesseringstjenester til banker på tvers av Europa, legger han til.

Avtalen må godkjennes av de relevante myndighetene før handelen kan betraktes som endelig.