VIVALDI KLARE FOR BIL: Tidenes julegave til Polestar-eiere som fra i dag kan få seg nettleser i bilen.

Polestar lanserer Vivaldi-samarbeid: første nettleser i Android Automotive

Vivaldi samarbeider med det svenske elbil-selskapet Polestar om å gi sjåfører en kraftig nettleser-opplevelse i Polestar 2. Vi tok en prat med Jon Stephenson von Tetzchner om prosessen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er stolte over å introdusere vår nettleser til bil for første gang, særlig med et merke som Polestar. Våre teknologiske mål og bærekraftighetsmål er kompatible. På samme måte som Polestar er vi et utfordrer-selskap, med en skandinavisk tilnærming til design som er basert på tillit og å lytte til brukerne våre, sier Jon Stephenson von Tetzchner, administrerende direktør i Vivaldi.

Nytt marked for Vivaldi

Fra 22.desember er Vivaldi tilgjengelig som den den første nettleseren på Android Automotive OS. En av de største ønskene fra Polestar-eiere er inklusjonen av en fullt skalert nettleser som gjør at man kan bruke nettet slik de ville gjort på mobilen.

– Vi ble kontaktet av Polestar og vi syns dette er et morsomt prosjekt. Vi har erfaring med å levere nettleser på forskjellige enheter, og utfordringen med å levere til bil er veldig spennende. Det er større skjerm, men det må være enkelt å finne frem, så vi tok utgangspunkt i vår mobile nettleser. Det er en fordel å jobbe med Android Automotive, sier Jon Stephenson von Tetzchner til Computerworld.

Vivaldis inntog i Polestar inkluderer nettleser-faner, strømmingstjenester, nettshopping og god sikkerhet. Det vil også være adblocker, personvernvennlig oversettelsesverktøy, notatfunksjon og kryptert synkronisering.

Julegave til Polestar-sjåfører

– Vi har lyttet til brukerne våre, og det er fantastisk at vi kunne møte deres ønsker om en nettleser med Vivaldi. Det er en fin julegave, sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar. Nettleseren kan kun tas i bruk dersom bilen er parkert, for å sikre trygghet. Nettleserdata blir ikke lagret av bilen, men dersom man er logget inn på en Vivaldi-bruker kan dataen bli delt mellom brukerens ulike enheter. Informasjonen blir ikke delt med Polestar.

Bærekraftige løsninger – og karaoke

Computerworld har tatt en prat med Jon Stephenson von Tetzchner om detaljene i den nye nettleseren. Vi spør om det er viktig for Vivaldi at Polestar er bærekraftige, og da er svaret ja.

– Det er absolutt viktig. Jeg har selv en Polestar nå, og det var en fantastisk opplevelse å legge inn Vivaldi i bilen. Vi ønsker el-biler i fremtiden og burde komme oss bort fra fossil energi og olje, så det er veldig positivt å se ting gå i den retningen, sier han.

Avslutningsvis spør vi om noen tips, og Vivaldi-grunnleggeren er kjapp med å nevne Vivaldia, Vivaldi-spillet, som han sier var moro å spille med den rike lyden i bilen. Helt på tampen sier han noe overraskende. – Prøv karaoke i bilen!

Så da er juleplanene klare for oss.