SAMARBEID: Harald Rosingaunet, produktdirektør Holte (f.v.), Aleksander Bjaaland adm.dir. Holte, Audun Løhre daglig leder i Gausdal Landhandleri, Per Stubberud Lieng økonomisjef i Gausdal Landhandleri. (Foto: Gisle Johnsen, GDF Media)

Ny løsning for å forenkle byggeprosessen

Digital byggevarehandel er et resultat av godt samarbeid. Nå er løsningen nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Publisert Sist oppdatert

Gausdal Landhandleri, Holte og Logiq har gått sammen om å utvikle Digital byggevarehandel – en løsning der entreprenør og byggmester kan bestille varer direkte fra eget system.

Heldigital byggeprosess

Digital byggevarehandel har ambisjoner om å bidra til realiseringen av den heldigitale byggeprosessen. Løsningen vil kunne samhandle med kundens systemer ved å ta utgangspunkt i eksisterende løsninger og informasjonsutveksling ved bruk av åpne standarder. På den måten vil bestillere få tilgang til priser og produkter til kontroll på kalkyler i eget system. 

Meldingsformatene baserer seg på NEB Supply Material som er de etablerte standardene i bransjen for bestilling, ordrebekreftelse og pakkseddel. Det vil være digital sporbarhet fra BIM, til kalkyle, til bestilling av byggevarer, leveranse på byggeplass, og videre til faktura med konkret beskrivelse av hva som er brukt av materialer i prosjektet.

- Digital byggevarehandel har stort potensial for å effektivisere byggeprosessen, sier PerStubberud Lieng, økonomisjef i Gausdal Landhandleri, i en pressemelding fra Bygg Reis Deg.

Bygg Reis Deg arrangerer blant annet møteplasser for byggenæringen, og i oktober holder de den årlige Bygg Reis Deg messen. Her vil de kåre en vinner av Byggenæringens Innovasjonspris 2019, hvor Digital byggevarehandel er nominert.