EGENRÅDIG: Mange HP-skrivere nektet plutselig å godta blekk fra 3. parts leverandører. (Foto: IDG)
EGENRÅDIG: Mange HP-skrivere nektet plutselig å godta blekk fra 3. parts leverandører. (Foto: IDG)

HP blokkerer uoriginalt blekk - igjen

HP blokkerte for et år siden skriverne for tredjeparts blekk. Da måtte de krype til korset og rette det opp. Nå har de gjort det på nytt.

Publisert Sist oppdatert

13. september lanserte HP en firmware eller maskinvareoppdatering for Officejet-modellene. Den førte blant annet til slik at en rekke av disse modellene ikke lenger ville akseptere blekk fra andre leverandører. Dette ifølge tyske borncity.com.

HP gjorde det samme temmelig nøyaktig for et år siden. Da vakte det så mye kritikk at de sendte ut ny firmware som gjorde ikke-originalt blekk tilgjengelig igjen.

Feilmelding

Etter den nye oppdateringen kan man ifølge forhandleren supoerpatronen.de installere tre av de fire patronene med uoriginale patroner. Når den fjerde installeres, kommer feilmeldingen, som sier at en eller flere av patronene er ødelagt.

Sjekk hvilke HP-skrivere som ikke lenger kan bruke tredjeparts patroner.

Opprettings-firmware

Den siste firmware-oppdateringen får HPs Dynamic Security Feature til å blokkere blekkpatroner som ikke er originale.

Heldigvis har HP også denne gangen lansert en løsning for brukere som plutselig står der med skjegget i postkassa. Ny firmware som retter opp igjen den forrige er kommet. Du finner den på US HP support page. Den deaktiverer HPs Dynamic Security Feature  og åpner på nytt for ikke-originale blekkpatroner.