FORNYES: Blåtann fornyer seg og knytter seg direkte til Internett via IPv6. Illustrasjonsfoto: Standardizer/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Når gamle blåtann blir smart

Bluetooth Smart skal gjøre det enklere å koble alskens smarte dingser sammen i nett. Nå kommer nye funksjoner velegnet for Tingens Internett.

Publisert Sist oppdatert

Bluetooth Special Interest Group (SIG) kunngjorde forleden at Blutetooth Core Specifications 4.2 er godkjent.  Det dreier seg om en utvidelse av tidligere spesifikasjoner som innfører ny funksjonalitet knyttet til blant annet ytelse, personvern og internett-forbindelse.

Viktige forbedringer

- Bluetooth 4.2 handler fortsatt om å gjøre Bluetooth Smart til den beste løsningen for å koble sammen all teknologien i livet ditt, fra personlige sensorer til ditt tilkoblede hjem, sier Mark Powell, administrerende direktør i Bluetooth SIG, i en pressemelding.- Bluetooth Smart er den eneste teknologien som kan skalere med markedet, tilbyr utviklere fleksibilitet til å innovere og være grunnlaget for tingenes internett, hevder Powell.

Personvern

Bluetooth Smart skal gi brukerne kontroll over personvernet. Blant annet skal den gjøre det vanskeligere for andre Bluetooth-enheter å spore brukerens enhet uten først å få tillatelse til dette.

Det er utvidet støtte for IPv6 i Bluetooth 4.2. Dette gjør det mulig for sensorer basert på Bluetooth Smart å få direkte tilgang til internett. IPSP, profilen som det hele er basert på, skal ratifiseres innen utgangen av året.