JEG RULLER: Husk å lade batteriene! (Foto: Volvo)

Volvo dropper bilnøklene

Mobilen blir adgangskortet til bilen i 2017. Volvo blir dessuten første bilprodusent til å integrere strømmetjenesten Spotify globalt i nye biler.

Publisert Sist oppdatert

Volvo har annonsert at de som første bilprodusent i verden vil tilby biler uten fysiske nøkler fra 2017. 

Nøkkelferdig

Tilgang til bilen vil bli gjennom egen app på smarttelefonen. Via denne appen vil man kunne åpne, starte og også låse bilen trådløst over Bluetooth.

Fra appen kan man dessuten styre førermiljøet i bilen, sende navigasjonsdata samt finne tilbake til en parkert bil via GPS. 

Og ikke minst: Siden de fysiske nøklene har avgått ved døden, åpner dette for nye muligheter ved at man kan «låne» nøkkelen til andre digitalt gjennom appen. På dette viset kan også bilen inngå i et bilkollektiv. 

Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Spotify

Volvos nyeste biler i 90-serien har allerede støtte for både Apple CarPlay og trådløs strømming over Bluetooth, men fremover vil altså Spotify være direkte integrert. Det betyr at bilen ikke er avhengig av en telefon for å kunne strømme musikk.

Man kan fremdeles styre avspillingen fra en telefon, men slipper altså å tømme eget batteri under avspilling. I tillegg til fjernstyring over appen kan man også bruke touch-skjermen i konsollen til å tegne bokstaver for å angi ønsket lydspor. Tjenesten krever at man har Spotify Premium-abonnement.

Du kan lese mer om Sensus Connect her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Volvo