HYTTEFERIE: Angeliqua Ramming-Gaden velger barndomshjemmet i Sverige når hun skal lade batteriene. (Foto: Atle Skretting)
HYTTEFERIE: Angeliqua Ramming-Gaden velger barndomshjemmet i Sverige når hun skal lade batteriene. (Foto: Atle Skretting)

Snart klar for VMworld

SOMMERPRAT: Angeliqua Ramming-Gaden i VMware har ingen problemer med å legge fra seg jobben om sommeren. Men snart venter VMWorld i Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

Angeliqua Ramming-Gaden er norgessjef for VMware. Etter en ferie uten it-fokus føler hun at markedet løsner og bedriftene vil ta i bruk skytjenestene for alvor.

– Hva gjorde du i sommerferien?

– Jeg har gjort forskjellige ting. Vært på bryllup i Italia, på hytta i Sverige, og også en liten tur med familien til Amsterdam. Bryllupet i Italia var kanskje høydepunktet. Vi var så heldige å bli bedt i bryllup i Toscana, og det er en opplevelse å kunne være med å feire kjærligheten til to gode venner.

– Hytta i Sverige vender vi tilbake til hver sommer. Jeg er jo svensk, og familien min bor i nærheten av Stockholms skjærgård. Vi har en hytte på gården til min far.

– Dukket det opp mange nye ideer og perspektiver da du fikk jobben på avstand i sommer?

– Ja, det synes jeg. Ting kommer opp når man får tid til å kople av og kople på igjen. Før ferien snakket vi om hvordan norske bedrifter tar i bruk skytjenester. De siste 12 måneden har det vært på vent, men nå føler jeg at det nå begynner å materialisere seg. Da må vi være tydelige med vårt budskap i markedet om hvordan våre løsninger kan bidra.

Balansere jobb og fritid

– På det personlige planet ser jeg i ferietider hvor viktig det er med balansen mellom jobb og fritid, og hvor viktig det er å kunne kople helt av og ikke være på i det hele tatt. Å være helt frikoplet og 100 prosent sammen med det nære og kjære. Det er så enkelt å være på når mobilen ligger der, og så viktig å la det være - verden går videre for det. Jeg tror det er bra at man som arbeidstaker har lov til å være helt av og leve helt i nuet. 

– Hva står på agendaen når du nå starter opp igjen?

–  Høyest og lengst fram i frontalloben står nå vårt årlige event VMworld i Barcelona, bransjens største IT-arrangement som går av stabelen i september. Der presenteres siste nytt innen teknologi og trender, ikke bare fra oss med fra hele vårt partner-økosystem.

– Det er også viktig å se til at alle som kommer tilbake fra ferien blir godt ivaretatt, så de fortsetter å løpe i samme retning, med å sette digitalisering på agendaen til norske bedrifter.

– Hva ble sommerens favorittdings eller – teknologi?

– Det ble to ting. Med Chromecasten vi fikk på hytta kunne jeg streame fra en telefon og bruke tv-en som skjerm. Den er jeg blitt veldig glad i. Så er det mitt nye Sonos-anlegg, som jeg fikk da jeg kom hjem. En fantastisk oppfinnelse.